onsdag 10. oktober 2012

Svart pasta med tomater, chilli og persille

De har neppe svart pasta på Rimi, men jeg har nå sett den hos Meny og Ica. Når det er sagt så smaker denne enkle retten også godt om du bruker vanlig pasta!
Hvis du vil kan du tilsette f.eks reker eller bacon for å tilsette litt ekstra smak og proteiner.


Du trenger:
(2 porsjoner)
200 g svart pasta (med blekksprut-blekk), eller vanlig pasta om du vil
en liten skvett olivenolje
et par klyper chilliflak (tørket chilli)
1 hvitløksfedd, presset
liten håndfull bladpersille, hakket
1 boks (400g) tomater
1/2 dl tørr vermouth (eller tørr hvitvin)
salt og pepper
1 rød chilli, finhakket

Kok pastaen etter anvisning på pakken, men sjekk et par minutter før tiden, jeg synes ofte det er oppgitt for lang koketid for å få pastaen al dente.
Mens pastaen koker kan du lage sausen: ha litt olje i en stekepanne, sett på middels varme. Ha i chilliflak og hvitløk. Når dette begynner å frese litt forsiktig, rør inn hakket persille (spar litt av persillen for å drysse over til slutt).
Ha i bokstomatene og rør litt før du har i vermouth/vin og salt og pepper. Kok opp og la dette koke i et par-tre minutter. 
Før du heller vannet av pastaen, ta ut litt av pastavannet i en kopp.
Bland pastaen med tomatsausen, tilsett en skvett av pastavannet hvis det virker litt "tørt", da får sausen en herlig konsistens.
Fordeles mellom to skåler før du drysser over chillien (som ser ut som rød konfetti her!), og litt ekstra hakket persille
.

(Inspirasjonskilde er Nigellissima, men både oppskrift og framgangsmåte er nokså mye endret.)





2 kommentarer:

  1. Herlige farger og smaker sikkert kjempegodt:)
    Ha en fin uke
    Klem
    Liza

    SvarSlett
  2. Takk for det, Liza:) -Og god helg ;)
    Maria

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...