Vi har ingen tradisjon for bruk av tranebær ved juletider her i Norge, men for folk i flere andre land, spesielt de engelsktalende landene, ville det ikke vært jul foruten. Tranebærsaus er klassisk tilbehør til kalkunen på "Christmas Day", og bærene inngår i mange desserter og søtsaker. Nå ser det ut til at nærbutikken her har gått lei av masingen min, for nå tar de inn ferske tranebær hver desember..! Jeg kjøper store mengder og fryser noe, så har jeg alltid litt på lager dersom behovet skulle melde seg. Bærene kan puttes direkte i fryseren, og kan fint ligge der helt til neste jul. Dette er verdens enkleste syltetøy - to ingredienser og 10 minutters koking - tranebær inneholder nemlig så mye pektin at syltetøyet blir stivt på null komma niks. Dette blir jo også flotte julegaver til folk som har alt, hjemmelaget tranebærsyltetøy er det svært liten sannsynlighet for at mottakeren har fra før! |
Det var et veldig lurt tips! Takk for oppskrift! Tranebær er jo så sunt:)
SvarSlettJavisst er det sunt, også! ;)
SvarSlettHei
SvarSlettjammen har du en alletiders matblogg. Fine bilder
med oppskrifter. Skal følge med bloggen din :)
Jeg har også en matblogg, men er veldig fersk.
Kan litt for lite om blogging ennå. Må ha et bedre camera også. Jeg er utdannet institusjonskokk og elsker faget mitt. ( mat )
Advents hilsen fra Randi
Tusen takk for veldig hyggelig kommentar, Randi!
SvarSlettHa en fin adventstid du også :)