Du trenger: (nok til 4-5 personer som tilbehør) 200 g hvetemel 2 ts bakepulver 200 g potet, skrelt og revet 1/2 rødløk, revet salt og pepper Rosmarinblader fra to stilker, hakket 100 g fetaost, i biter ca en håndfull oliven, grovhakket 1 egg 2 ss melk 2 ts sennep
Sett ovnen på 200 C, finn fram et stekebrett og dryss over litt mel. Sikt mel og bakepulver over i en bolle, tilsett revet potet og løk, krydre med litt salt og pepper og bland sammen. Rør inn hakket rosmarin, feta og det meste av olivenene. Rør sammen egg, melk og sennep i en liten kopp eller skål, tøm det deretter over i bollen. Bruk en sleiv eller hendene dine og bland dette sammen til du har en grov deig. Ha deigen over på stekeplata og form den til et rundt brød. Ha de siste olivenene på toppen, gjerne litt ekstra rosmarin om du vil, og sett i ovnen i ca 40 minutter. (Hvis overflaten blir faretruende mørk før brødet er ferdigstekt - legg et ark bakepapir over og stek videre.) Det skal få en gylden overflate, og hvis det snus opp-ned skal det høres "hult" ut hvis du banker litt på undersiden. Serveres mens det fortsatt er litt varmt, gjerne sammen med suppe, salat, eller f.eks. som del av et buffetbord. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar