torsdag 16. januar 2014

Karristekt torsk med kikerter og spinat


Nok en kjapp hverdagsmiddag, klar på bordet i løpet av et kvarter. Bruker du samme oppskrift til 4 personer i stedet for 2 kan det også bli en smakfull forrett.
Denne oppskriften går vel under betegnelsen "lavkarbo", men du kan servere ekstra metningsgarnityr om du vil, f.eks litt ris eller kokte nypoteter.



Du trenger:
(2 porsjoner)
400 g torskefilet, i mindre biter
4 ss smør
1 ts karri (krydderblanding)
1 boks kikerter (400 g)
1 sitron (saft av halve, den andre halve i båter)
salt og pepper
ca 100 g babyspinat
en liten håndfull bladpersille

Ta fram to stekepanner, ha 2 ss smør i hver av dem.
Sett begge på medium/høy varme.
Skyll kikertene i et dørslag og la dem renne av.
Krydre fiskefiletene med karri og litt salt.
Ha kikertene i den ene pannen og klem over sitronsaft. Krydre med salt og pepper og stek ca 2-3 minutter. Ha så i spinat og skru ned varmen.
Ha fisken i den andre, stekes ca 2-3 minutter på hver side (tiden avhenger av størrelsen på bitene).
Finhakk bladpersille, ha halvparten sammen med kikerter og spinat.
Ha kikert-blandingen over på to tallerkener, fordel fisken over, og dryss over med resten av den hakkede persillen.
Servér med sitronbåter ved siden av.






4 kommentarer:

  1. Takk for det Nina, godt var det også :)
    Ha en fin helg!

    SvarSlett
  2. Oj, dette så virkelig nam ut! LIKER LIKER!
    Happy tirsdag ♥

    SvarSlett
  3. Det var nam også, Maia! Happy torsdag til deg ;-)
    Maria

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...