lørdag 15. februar 2014

Eggnog Latte


Når vinden uler og våt snø fyker sidelengs forbi vinduet er det deilig å være inne.. spesielt om man har et glass eller en kopp med varmende eggelikør i hånda. Denne har fått en kaffe latte makeover og varmer både kropp og sjel.


Du trenger:
(4 porsjoner)
5 dl melk, helst helmelk
1 vaniljestang (skåret i to på langs) eller 1 ss vaniljeekstrakt
2 egg, så ferske som mulig
3 ss sukker
malt kanel etter smak, jeg bruker ca 1/2 ts
2 dl varm kaffe
3-4 ss mørk rom (kan utelates)

Ha melk og vaniljestang i en kasserolle, varm opp til melken nesten når kokepunktet.
Ha egg, sukker og kanel i en bolle, pisk til du har en luftig eggedosis.
Rør melken inn i eggedosisen og ha alt over i kasserollen igjen. Varm opp til blandingen blir litt tykkere, 2-3 minutter, mens du rører hele tiden.
Ta kasserollen av varmen og rør inn varm kaffe, og rom om du bruker det. Dersom du bruker vaniljeekstrakt istedet for vaniljestang røres også den inn nå.
Fordel i 4 glass eller kopper og servér med én gang. Hvis du vil kan du ha over bittelitt nyrevet muskatnøtt på toppen.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...