Du trenger: (4 porsjoner) 5 dl melk, helst helmelk 1 vaniljestang (skåret i to på langs) eller 1 ss vaniljeekstrakt 2 egg, så ferske som mulig 3 ss sukker malt kanel etter smak, jeg bruker ca 1/2 ts 2 dl varm kaffe 3-4 ss mørk rom (kan utelates)
Ha melk og vaniljestang i en kasserolle, varm opp til melken nesten når kokepunktet. Ha egg, sukker og kanel i en bolle, pisk til du har en luftig eggedosis. Rør melken inn i eggedosisen og ha alt over i kasserollen igjen. Varm opp til blandingen blir litt tykkere, 2-3 minutter, mens du rører hele tiden. Ta kasserollen av varmen og rør inn varm kaffe, og rom om du bruker det. Dersom du bruker vaniljeekstrakt istedet for vaniljestang røres også den inn nå. Fordel i 4 glass eller kopper og servér med én gang. Hvis du vil kan du ha over bittelitt nyrevet muskatnøtt på toppen. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar