tirsdag 19. august 2014

Spaghetti med squash og sitron



"Kjøttfri mandag" har blitt et begrep også i Norge, og selv om det ikke er mandag i dag så kan det være godt både for kropp og miljø å spise middag uten kjøtt en dag innimellom. Her er spaghettien flankert av syrlig sitron og salt parmesan i tillegg til sommerlig squash og ristede pinjekjerner. Og skulle det ikke være den kjøttfrie dagen i dag så passer det godt med litt kylling eller laks i tillegg...eller sprøstekt bacon eller chorizo...



Du trenger:
(4 porsjoner)
4 ss nyrevet parmesan
ferskpresset juice fra 1 sitron
3 ss olivenolje
pepper
350 g spaghetti
ca 400g squash
2-3 ss pinjekjerner

Kok spaghetti al dente etter anvisning på pakken.
I mellomtiden blandes revet parmesan, sitronsaft, olivenolje og litt svar pepper i en liten skål eller bolle.
Riv squash grovt på et rivgjern og rist pinjekjernene litt i en tørr stekepanne til de får litt farge.
Når spaghettien er ferdigkokt helles kokevannet av, men spar en halv kopp før du heller alt over i dørslaget.
Ha den avrente spaghettien tilbake i kasserollen og bland sammen med parmesan/sitron/olivenolje-blandingen og revet squash. Tilsett litt av kokevannet fra pastaen for å "løsne litt" på spaghettien.
Fordel i skåler eller på tallerkener og dryss over ristede pinjekjerner.
Serveres med én gang.

Enjoy!

Tips: vil du ha mer fylde uten å tilsette kjøtt kan du smuldre over f.eks. litt fetaost eller chèvre.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...