Biscotti er neppe noen juletradisjon for så mange i dette landet, men det er lovlig å velge ut nye tradisjoner, bare de er gode nok... Dette kan du bruke som en grunnoppskrift, bytt ut hasselnøtter med andre nøtter eller tørket frukt, eller bytt ut krydder eller andre smakstilsetninger. Her brukte jeg såkalt "mixed spice", som er en krydderblanding som inneholder smaker mange forbinder med pepperkaker, ergo ble dette "jule-biscotti".
Du trenger:
125 g hasselnøtter (eller andre nøtter)
200 g hvetemel
200 g sukker
finrevet skall fra 1 klementin eller 1/2 appelsin
1/2 ts bakepulver
1 ts mixed spice (krydderblanding, hvis du ikke får tak i denne så bruk 1/4 ts hver av malt kanel, muskat, ingefær, nellik og ev. allehånde)
en klype salt
2 egg
1 ts vaniljeekstrakt
Sett ovnen på 175 C.
Ha nøttene utover et stekebrett og rist dem i ovnen, ca 5-7 minutter,
Grovhakk nøttene.
Bland bakepulver og krydder i melet. Ha melblandingen, sukker, finrevet klementinskall og salt i en bolle. Bland dette godt sammen.
Pisk eggene med vaniljeektrakten til de blir bleke og luftige.
Bland sammen de piskede eggene med de tørre ingrediensene og samle sammen deigen til en klump.
Form deigen til en lang pølse og legg den på et stekebrett dekket med bakepapir.
Sett den i ovnen i ca. 25 minutter.
Ta brettet ut av ovnen og skru ned temperaturen til 120 C.
Skjær "brødet" i skiver, ca 1-1 1/2 cm tykke. Legg dem utover stekebrettet med snittsiden opp, og sett brettet inn i ovnen igjen. La dem stå der til de er tørket, ca 35-40 minutter,
Kan oppbevares i en tett boks i et par uker eller mer, alternativt kan de fryses og tines etter behov.
Perfekt å dyppe i gløggen, kaffen, eller et glass herlig Vin Santo etter middagen..mmmm.
200 g hvetemel
200 g sukker
finrevet skall fra 1 klementin eller 1/2 appelsin
1/2 ts bakepulver
1 ts mixed spice (krydderblanding, hvis du ikke får tak i denne så bruk 1/4 ts hver av malt kanel, muskat, ingefær, nellik og ev. allehånde)
en klype salt
2 egg
1 ts vaniljeekstrakt
Sett ovnen på 175 C.
Ha nøttene utover et stekebrett og rist dem i ovnen, ca 5-7 minutter,
Grovhakk nøttene.
Bland bakepulver og krydder i melet. Ha melblandingen, sukker, finrevet klementinskall og salt i en bolle. Bland dette godt sammen.
Pisk eggene med vaniljeektrakten til de blir bleke og luftige.
Bland sammen de piskede eggene med de tørre ingrediensene og samle sammen deigen til en klump.
Form deigen til en lang pølse og legg den på et stekebrett dekket med bakepapir.
Sett den i ovnen i ca. 25 minutter.
Ta brettet ut av ovnen og skru ned temperaturen til 120 C.
Skjær "brødet" i skiver, ca 1-1 1/2 cm tykke. Legg dem utover stekebrettet med snittsiden opp, og sett brettet inn i ovnen igjen. La dem stå der til de er tørket, ca 35-40 minutter,
Kan oppbevares i en tett boks i et par uker eller mer, alternativt kan de fryses og tines etter behov.
Perfekt å dyppe i gløggen, kaffen, eller et glass herlig Vin Santo etter middagen..mmmm.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar