torsdag 14. oktober 2010

Fiskepinner av Laks (Salmon Fish fingers)

(Scroll for English)



Fiskepinner er en barnefavoritt - mange barn som ikke vil spise fisk spiser likevel fiskepinner. Men hvorfor kjøpe de ferdiglaget fra frysedisken når du kan lage dem selv uten tilsetningsstoffer, og med et mye bedre næringsinnhold? Og den aller viktigste grunnen: de smaker SÅ utrolig mye bedre. Jeg laget en stor porsjon, og alt forsvant.
Oppskriften fant jeg i en helt nydelig bok: "Lotte's Country Kitchen" (2010) av Lotte Duncan. Hun foreslår også en slags saus/dip til fiskepinnene, og den passet kjempegodt til. Bare å sette igang.

Fish fingers are the children's favourite - many children who don't want to eat fish still eat fish fingers. But why buy them ready made when you can make them yourself; with no additives and with all the good nutrients intact? And the most important reason: they taste SO much better. I cooked a large portion, and all disappeared.
I found the recipe in a fabulous new book, "Lotte's Country Kitchen" (2010) by Lotte Duncan. She suggests to serve the fish fingers with a sauce/dip, and the two were a match made in heaven. Get started!

Du trenger:
450 g laksefillet uten skinn og bein
75 g hvetemel
1/2 ts salt
2 egg, vispet lett sammen
275 g brødsmuler (jeg bruker Panko, sprø brødsmuler som selges i asiatiske forretninger)
8 ss solsikkeolje
svart pepper
salt, for å drysse over til slutt

Til sausen/dippen:
8 ss majones
2 ss melk
1 ss gressløk, hakket
1 ss bladpersille, hakket
1 ss basilikum, hakket
2 vårløk, den hvite delen, finhakket
1/2 fedd hvitløk, presset
(Bare å blande alt sammen, start med majones og melk, så tilsett resten og bland godt.)

You'll need:
450 grams salmon fillet, skinned
75 g plain flour
1/2 tsp salt
2 eggs, beaten
275 grams coarse fresh white breadcrumbs (I use Panko, the kind of breadcrumbs you get from Asian food shops)
8 tbsp sunflower oil
freshly ground black pepper
sea salt, for sprinkling

The sauce:
8 tbsp mayonnaise
2 tbsp semi-skimmed milk
1 tbsp chopped fresh chives
1 tbsp chopped fresh parsley
1 tbsp chopped fresh basil
2 spring onions, finely chopped
1/2 garlic clove, crushed
(Just mix everything together, starting with the mayo and milk, then stir in the rest.)



Ha mel (med litt salt og pepper i), egg og brødsmuler i hver sin bolle, skjær opp laksen i strimler. Dypp hver laksebit først i melet, så i egg, så i brødsmuler. Legg på et fat.

Put the flour (with some salt and pepper mixed in), eggs and breadcrumbs in three separate bowls, and cut the salmon into strips. Toss the salmon pieces in the flour (shake off any excess), then dip them in the egg, and finally place them in the breadcrumbs, making sure they are well covered.


Laksestrimlene er klare! Sett i kjøleskapet mens du gjør klart til steking.

The salmon strips are all ready! Put them in the fridge while you prepare the frying pan.



Varm oljen i en stekepanne (oljen skal bli skikkelig varm) og stek laksestrimlene, noen om gangen, i 5-6 minutter til de blir gyldne. Snu dem underveis. Legg på kjøkkenpapir mens du steker resten.

Heat the oil in a large frying pan and fry the salmon fingers for about 5-6 minutes on either side, or until golden og crispy. Drain on some kitchen paper while you fry the rest.



Jeg hadde sausen/dippen i hver vår espresso-kopp. Dryss litt salt over fiskepinnene og servér med dippen. Du kan evt. vurdere å ha litt potetmos og/eller salat ved siden av også.
Begge guttene mine spiste godt, og det skal et mirakel til! Dette var ikke siste gangen jeg laget fiskepinnene selv :) Mannen sa at de var som snacks, hvilket jeg tolker som en positiv ting.

I put the sauce/dip into each our little espresso cup. Sprinkle some sea salt on to the fish fingers and serve with the dip.
Both my little boys ate well, and that takes a miracle! I'll make these again for sure :) Hubby said they were "like snacks", which I interpreted to be a good thing.

14 kommentarer:

  1. Hei igjen!:)
    Den er ikke solgt enda nei! Så koselig at du likte den! :)
    Liker den veldig godt selv også, så spørs om ikke jeg må lage en til!:)

    Klem June

    SvarSlett
  2. Maria! So glad to see you again! It's a long time since we talked. I love your blog, thanks a lot for your beautiful recipes. Love, Claudia

    SvarSlett
  3. Thank you for your kind words Claudia! Hope to "see" you around ;)

    SvarSlett
  4. I LOVE the look of these Maria, thanks for sharing. Your blog is coming along really well, I'm feeling very inspired by your cooking ! Great photos too

    Jan x

    SvarSlett
  5. Kjære Maria, hvor finner man Panko, jeg finner de ingensteder. Det finnes ikke asiatiske butikker her vi bor. Kan man finne dette på Rema 1000 og hva heter det ?

    Takker og bukker!

    SvarSlett
  6. Janet - thanks! :-*

    Når det gjelder Panko så kan det hende at det finnes i asiatiske butikker under navnet "Breadcrumbs" i stedet for "Panko", den jeg kjøper er av merket FarmHouse (rød og blå pose). Hvis du fortsatt ikke finner den, så kan du bruke Brødrasp som finnes på Rema1000 og andre vanlige dagligvarebutikker.
    Lykke til!

    Maria

    SvarSlett
  7. Jeg må bare få lov til å si, wow! Dette er den beste bloggen jeg har sett. Jeg kom egentlig inn på den helt tilfeldig, og det er jeg glad for! Jeg jobber for et catering firma og er også veldig glad i å lage mat. Jeg får bare lyst til å lage mat når jeg leser bloggen din. Den er så ryddig og har jo egentlig alt. Jeg kommer garantert til å bruke bloggen din!

    Malin

    SvarSlett
  8. Malin - takk for en utrolig hyggelig kommentar, slike ord varmer! Jeg bruker ganske mye tid på bloggen, og med slike meldinger så er alt verdt det :-)
    Maria

    SvarSlett
  9. Ja, det ser jeg! Jeg ligger syk hjemme nå og har lest bloggen din i flere timer:) Den er så innholdsrik og inspirerende at jeg nesten blir frisk her;p Hvordan du får tid til alt dette, vet jeg ikke, men jeg setter stor pris på at du deler kunnskapen din!

    Malin

    SvarSlett
  10. Takk igjen, Malin, det er kjempefint at det er noen som kan få glede av det jeg skriver/gjør. God bedring til deg, og god helg :)

    SvarSlett
  11. åhh disse så kjempegode ut. Jeg elsker å lage mat, og elsker fiskepinner, perfekt!:)

    SvarSlett
  12. Helene -de er flere lysår unna fiskepinnene i frysedisken, vel verdt å lage selv:-)
    Maria

    SvarSlett
  13. Im a hudge fan of ur blog. Well done♥

    From
    Jessica

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...