tirsdag 31. august 2010

Intro - Marias salt og søtt


(Scroll for English)

Dette skulle egentlig bli min personlige online kokebok, men det er jo veldig hyggelig hvis flere kan få glede av oppskriftene jeg legger ut!
Det er på høy tid at jeg får loggført litt av det jeg bruker så mye tid på, nemlig kokkelering. Dere som kjenner meg vet at jeg er laaangt over gjennomsnittet interessert i matlaging, og spesielt det søte... (Desserten har en høy stjerne her i huset, noe som mann og barn må "finne seg i"...)
Matgleden begynte på stolen ved kjøkkenbenken, ved siden av mamma. (Bildet viser pepperkakebaking fra da jeg var ca 5 år.)

De siste 10-12 årene har jeg vært svak for nyanskaffelser av kokebøker, noe som har resultert i flere hyllemeter med titler i alle kategorier. Forskjellen fra andres kokebok-hyller er at denne samlingen faktisk blir brukt! Hver nye oppskrift som blir testet blir markert med sted og dato i boka. (På den måten blir jo anskaffelsene litt mer rettferdiggjort...!)

Her på bloggen kommer jeg til å rapportere fra mine forsøk på kjøkkenet, og kanskje også dommen fra min svært strenge og kritiske jury (guttene mine på 2 1/2 og 5 år, pluss mann).


It's about time I start registering the results of all the time I spend in the kitchen. Those of you who know me also know my love of food and cooking, and especially the sweet stuff... (Dessert is a very important part of the meals in this house.. My husband and two little boys have to be guinea-pigs whether they want to or not!)

My love of cooking started at an early age; standing on a stool by the kitchen counter "helping" my mother. In the photo I am about 5 years old, making gingerbread cookies for Christmas!

I have also developed a weakness for cookbooks over the last 10-12 years, and this has resulted in many shelves filled with titles in all categories. The difference from "normal" people's cookbook collections is that I use mine on a daily basis, and I even read them in bed before I go to sleep.. (now call the asylum!) Every time I try a new recipe I mark it with the date and place, and sometimes the occasion, and this makes my cookbook collection almost like a gastronomical diary...

In my blog I'll report regularly about my attempts in the kitchen, and sometimes also the verdict from my jury (which can be quite harsh at times); my two little boys (2 1/2 and 5 years old), and my (not so harsh) husband.


Let the cooking begin!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...