lørdag 19. mai 2012

Browniekake uten mel
(Flourless chocolate brownie cake)

Denne browniekaken er utrolig god og saftig, takket være mandelmelet. Den har en fyldig og "nøttete" sjokoladesmak, og du kan servere den til gluten-intolerante gjester i tillegg til hvilke som helst andre sjokolade/brownie-elskende gjester :)


This brownie cake is incredibly moist and gooey, thanks to the almond flour. It has a rich and nutty chocolate flavour, and you can serve it to gluten intolerant guests as well as any other chocolate brownie loving guests :)


Du trenger:
225 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold)
225 g smør
2 ts vaniljeekstrakt (eller 1 ss vaniljesukker)
175 g sukker
3 egg, lett pisket sammen med en gaffel
125 g mandelmel (fåes hos helsekostforretninger)

Sett ovnen på 170 C, ha bakepapir i en kakeform 24 cm diameter, smør sidene.
Ha sjokolade og smør i en kasserolle, smelt over lav varme. Ta kasserollen av varmen, rør inn vanilje og sukker og avkjøl littegrann.
Rør inn eggene sammen med mandelmelet, og ha røren over i formen.
Stekes ca 23-25 minutter; overflaten skal se stekt ut mens kaken fortsatt skal være litt "gooey" i midten.
Avkjøl kaken til den er lunken, servér med et melisdryss, noen friske bær og gjerne litt vaniljeis.


You'll need:
225 g dark chocolate (70% cocoa solids)
225 g butter
2 tsp vanilla extract
175 grams sugar
3 eggs, lightly beaten
125 grams almond flour (from health food shops, etc)

Preheat oven to 170 C, line a springform tin 24 cm diameter with baking paper, grease the sides.
Put the chocolate and butter into a pan, melt over a low heat. Take the pan off the heat, stir in the vanilla and sugar, cool a little.
Beat the eggs into the pan along with the almond flour, turn into the prepared tin.
Bake in the oven for about 23-25 minutes; the top should look set but the middle will still be gooey. Leave to cool slightly.
Serve with a dusting of icing sugar and some berries, and vanilla ice cream, if you like.

"Melis-shakeren" på bildet over er superfin, garantert ingen melisklumper på kaken! (Jeg kjøpte den i Leila Lindholms nettbutikk Leilas General Store.)

The icing sugar "shaker" pictured above is great, no lumps guaranteed! (I got it from Leila Lindholm's webshop Leila's General Store.)


Enjoy!

(Oppskriften er inspirert av Nigella Lawsons Sjokoladebrownies uten mel, men både ingredienslisten og framgangsmåten er ganske endret.)

(The recipe is inspired by Nigella Lawson's Flourless Chocolate Brownies, but both the list of ingredients and the instructions are quite altered.)




8 kommentarer:

  1. Takk for en herlig oppskrift! Elsker mandelmel og sjokoladekake ;)

    SvarSlett
  2. Hei Iselin, hyggelig om den faller i smak :)
    Maria

    SvarSlett
  3. Den kaken så utrolig god ut :)

    SvarSlett
  4. Takk for det, Anna Therese :)

    SvarSlett
  5. Kaken ble veldig god:-) Takk for at du deler så mange gode oppskrifter:-)
    Susanne

    SvarSlett
  6. Hei Susanne, så bra at den falt i smak! :)
    Maria

    SvarSlett
  7. Hei! Har laget denne kaken noen ganger nå, og den er kjempegod og enkel å lage (lager også mandelmelet selv). Jeg syns ikke at kaker blir helt det samme med glutenfritt mel, så jeg ble veldig glad da jeg fant en variant med mandelmel. Takk:)
    Susanne

    SvarSlett
  8. Takk for hyggelig melding, En annen Susanne! Jeg blir veldig glad for slike meldinger :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...