torsdag 11. desember 2014

Red velvet rullekake


Det blir litt ekstra baking nå i førjulstiden, og selv om denne er ny av året i Casa Maria så ser jeg for meg at den kommer til å stå på bordet også neste jul... Selve rullekaken er myk, lett og luftig, mens fyllet er fyldig og har mye smak. Tilsett gjerne en klype hver av kanel, ingefær og malt nellik hvis du vil ha litt ekstra julesmak. 




Du trenger:
6 egg, separert i plommer og hviter
125 g sukker
2 ts vaniljeekstrakt eller 1 ss vaniljesukker
2 ts rød konditorfarge (den fra Idun fungerer ikke så bra her, men den fra Dr Oetker og pastafargene fra Wilton holder seg bra)
25 g kakaopulver
25 g maisenna

Fyll:
100 g kremost naturell
75 g smør
1 ss appelsinjuice
ca 75-100 g melis

Sett ovnen på 180 C og gjør klar en langpanne med bakepapir.
Ha eggeplommer og sukker i en bolle og visp til det blir lyst og luftig. 
Tilsett vanilje og farge og bland det inn.
Sikt inn kakaopulver og maisenna og vend det forsiktig inn i røren.
Hell røra over i den bakepapirkledde langpanna, jevn til overflaten og stek i midten av ovnen i ca 25 minutter.
Legg et nytt ark med bakepapir på arbeidsbenken og tipp ut kaken på det slik at du nå kan ta vekk bakepapiret under kaken. Rull kaken forsiktig sammen (sammen med papiret som ligger under) og la den avkjøles. Velg selv om du vil rulle den fra den lange enden eller den korte, ut fra om du vil ha en lang rullekake med mindre skiver, eller en tykk rullekake med større skiver.

Lag fyllet: ha kremost, smør, appelsinjuice og litt av melisen i en bolle og visp til dette er blitt en myk og jevn blanding. Tilsett mer melis til du har en smørbar krem.

Når kaken er helt avkjølt kan den rulles ut igjen. Bre utover fyllet og rull sammen kaken.
Legg den på et kakefat og dekorér som du ønsker, lag mer av fyllet og dekk hele kaken om du vil, eller bare dryss over litt melis.

Oppbevares kaldt fram til servering.

Kan også fryses hel, bare dryss på litt ekstra melis før servering.







2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...