søndag 9. januar 2011

Løvbiffrullader med «tagliatelle» av gulrot (Escalope rolls w/ carrot «tagliatelle»)

(Scroll for English)



Løvbiff trenger ikke å bli forbundet med veikroer, pommes frites og dårlig bernaise. Her er den gjort om til en sunn og smakfull hverdagsmiddag, som i tillegg er laget på 20 minutter. Hvis du vil gjøre den enda litt bedre kan du bruke flatbanket (eller tynnskåret), rent biffkjøtt. Fyllet kan også varieres etter smak – tapenade og mozzarella, Brie og skiver av pære, eller hva med mozzarella, basilikumblader og oliven.

Most people in Norway associate minced meat escalopes with taverns along the road, greasy french fries and bernaise sauce (from a bucket!). Here it's transformed to a healthy and flavourful weekday dinner which takes 20 minutes from start to finish. I used minced meat here, but if you'd like to make it even better, use «real» escalopes from a good steak. The filling can also be varied to taste – tapenade and mozzarella, Brie and sliced pear, or how about mozzarella, fresh basil and olives.


Du trenger:
(2 personer)
1 ss olivenolje
2 løvbiffer
125 g mozzarella
4 soltørkede tomater
3 store gulrøtter (eller 4-5 mindre)
1 ss smør
salt og pepper
liten håndfull brønnkarse (evt. feltsalat eller ruccola)

You'll need:
(2 servings)
1 tbsp olive oil
2 escalopes, either from minced beef or steak escalope
125 grams mozzarella
4 sundried tomatoes
3 large carrots (or 4-5 smaller ones)
1 tbsp butter
salt and pepper
small handful watercress (or rocket/arugula)



Sett en kjele med vann til koking mens du gjør klar gulrøttene: skrell dem, del dem i to på langs og deretter lag tynne strimler med en potetskreller eller ostehøvel:

Put a pan of water to the boil while you prepare the carrots: peel them, halve them to make two long pieces, then make thin tagliatelle-looking strips using a vegetable peeler:




Gjør klar «biffene»: skjær mozzarella i skiver og fordel langs midten av løvbiffene, så legges de soltørkede tomatene oppå der igjen. Salte og pepre.

Prepare the «escalopes»: slice the mozzarella and divide between the two escalopes, then place the sundried tomatoes on top. Season with salt and pepper.



Rull sammen løvbiffen så stramt du kan, sett evt. en tannpirker i for å holde den sammen under stekingen.

Roll up as tightly as you can, you could insert a tooth pick to hold it together while frying.



Varm opp litt olje i en stekepanne, stek biffrullene i ca 7-8 minutter, til de er mer eller mindre gjennomstekt (eller så mye stekt som du liker biff).
I mellomtiden kokes gulrotstrimlene i 2 minutter, hell over i en dørslag og rør forsiktig inn litt smør.
Del løvbiffene i to på skrå, og servér sammen med gulrot og brønnkarse.

Heat the olive oil in a frying pan on medium/high heat, fry the rolled-up meat for 7-8 minutes, or until more or less done (or to your liking).
Meanwhile, boil the carrot «tagliatelle» for 2 minutes, drain in a colander and carefully stir in the butter.
Cut the «escalopes» in half on the diagonal, and serve with the carrot and watercress.




2 kommentarer:

  1. Heisann, nå husker jeg ikke hvor jeg kom over bloggen din, men det var ganske nylig. Den havnet rett inni RSS-leseren min og nå driver jeg å blar meg bakover i historikken over innleggene dine. Ville bare fortelle deg at jeg liker bloggen din veldig godt! Ha en fin dag :)

    SvarSlett
  2. Tusen takk for veldig hyggelig kommentar Marie! Håper du vil fortsette å stikke innom her :)

    Maria

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...