tirsdag 25. januar 2011

Chocolate Whoopie Pies

(Scroll for English)



Whoopie pies er en relativt "ny" bakelse, i hvertfall her til lands. De er av amerikansk opprinnelse og ligner kanskje litt på Oreos (Whoopie pies blir også kalt BFO - Big Fat Oreo), men "kjeksene" er myke og litt avrundede i motsetning til Oreos som har flate, sprø kjeks. Smakene kan jo varieres i det uendelige, det samme gjelder fyllet, men jeg falt for oppskriften som jeg fant på denne nettsiden. Med en smeltet marshmallow i midten ble ikke dette bare barnas favoritt, men også mor og fars... (Men det hadde passet godt med en vanlig vaniljeglasur mellom også, det skal jeg prøve neste gang.)
Jeg lurer på hvor lenge det varer før vi ser Whoopie Pies i norske caféer. Hvis du baker dem vil jeg veldig gjerne høre hva du syntes!

Whoopie pies are quite "new" in the world of baking, especially in this country. The origin is American, and they look a bit like Oreos (they are also called BFO - Big Fat Oreo), but the "biscuits" are soft and mound-shaped as opposed to Oreos which consist of flat, crunchy biscuits. There are various flavours, of course, the same goes for the filling, but I wanted to try the recipe I found on this website. With the melted marshmallow in the middle - these were not only the children's favourite, but also mum and dad's... (I'm sure they would be very tasty with a plain vanilla buttercream filling as well, will try that next time.)
I wonder when we'll see Whoopie Pies in Norwegian cafés... Let me know what you think if you decide to give these a try!

 
Du trenger:(18 whoopie pies)
125 g smør
150 g mørk sjokolade (min 70% kakao)
225 g sukker
3 egg
1 ts vaniljeekstrakt
250 g hvetemel
30 g kakaopulver
½ ts bakepulver
18 marshmallows


You'll need:
(18 whoopie pies)
125 grams butter
150 grams dark chocolate (min 70% cocoa solids)
225 g sugar
3 eggs
1 tsp vanilla extract
250 grams plain flour

30 grams cocoa powder
½ tsp baking powder
18 marshmallows


Sett ovnen på 180 C.
Ta fram to stekebrett, ha et ark med bakepapir på begge.
Smelt smør og sjokolade, enten i en bolle over en kjele med småkokende vann eller i microbølgeovnen.
I en annen bolle, visp sammen sukker, egg og vanilje, deretter vend inn sjokoladeblandingen.
Sikt mel, kakao og bakepulver over bollen med røra i, og rør forsiktig til alt er blandet.
Bruk en vanlig spiseskje og lag klatter på stekebrettene, ca 18 på hvert brett (36 tilsammen).


Preheat your oven: 180 C/350 F.
Line two baking trays with greaseproof paper.
Melt the butter and chocolate, either in a bowl set over a pan of simmering water, or in the microwave.
Whisk the sugar, eggs and vanilla together in a separate bowl, then fold in the chocolate mixture.
Sift the flour, cocoa powder and baking powder over the bowl and fold in.
Place tablespoonfuls of the mixture onto the baking trays, 18 on each tray to make 36 all together.




Sett det første brettet i ovnen i 8 minutter, ha kakene over på en rist til avkjøling.
Så setter du det andre brettet i ovnen i 7-8 minutter, snu deretter kakene over og sett en marshmallow på hver "bunn".

Put the first tray in the oven for 8 minutes, then transfer to a wire rack to cool slightly.
Now bake the other batch for 7-8 minutes, then turn the biscuits over and place a marshmallow on top of each.


Sett i ovnen i 2-3 minutter til, eller til marshmallowsene har blitt myke.
Ta brettet ut av ovnen og sett sammen en av de varme kjeksene med marshmallow på og en av de delvis avkjølte fra risten. Trykk forsiktig ned, slik at “fyllet” trykkes utover. (Det kan hende du må “punktere” toppen av marshmallowen for å få den til å klistre seg fast.)


Return to the oven for 2-3 minutes, or until the marshmallows have softened.
Remove from the oven, then press the cooled biscuits from the wire rack on top to make “sandwiched” whoopie pies. (You may need to "puncture" the marshmallow to make it stick.)



Himmelsk!

Heavenly!

18 kommentarer:

  1. De så helt himmelsk gode ut! Lignet litt på makroner. Ingen tvil om at disse må lages:)

    SvarSlett
  2. Hei Jeanette, enig i at de minner om franske makroner, jeg tenkte det samme! Disse er litt større, og kanskje ikke så pastell-farget og "glamorøse", men du verden så gode!

    SvarSlett
  3. Åhh disse ser virkelig nydelige ut, må prøves ut :)

    SvarSlett
  4. Kan virkelig anbefales, Swimzy!

    SvarSlett
  5. Da jeg så denne oppskriften måtte jeg bare prøve, de ble en kjempesuksess!!
    Er storfan av siden din Maria, har prøvd ut mangen oppskrifter med stort hell.

    SvarSlett
  6. Å så koselig av deg å si det, tusen takk :)

    Maria :)

    SvarSlett
  7. hei
    jeg prøvde denne oppskriften, og de ble himmelske. de forsvant på null, komma miks.
    digger siden din, Maria.

    SvarSlett
  8. Hei! Tusen takk for hyggelige ord :) Og ja, de er utroolig gode :P

    SvarSlett
  9. Åjj Åjj Åjj, disse ser gode ut!

    Akkurat nå venter jeg på at gelé godteriet jeg leste tidligere her på bloggen din skal stivne. Spent på resultatet!

    Digger bloggen din! =)

    SvarSlett
  10. Tusen takk Sigrid! Håper du prøver å lage Whoopie Pies :D

    SvarSlett
  11. Hei!

    Prøvde nettopp å lage disse og de ble kanongode!
    Men hvordan oppbevarer du dem ? I en kakeboks? Og hvor lenge er de holdbare? Kan de fryses?
    Disse vil jeg definitivt lage til min sønns bursdag:-)

    SvarSlett
  12. Hei Tine! Jeg la dem bare i en plastpose, har også brukt en tett tupperware-boks. De holder seg greit et par dager, men de gikk også veldig fint å fryse :)

    SvarSlett
  13. Knallgode munnfuller dette....kommer til å bli populære når jeg tar dem med til hytta:) Må nok bake et par ekstra porsjoner tenker jeg. Kan absolutt anbefales til alle:)
    Herlig side dette her....skal jammen prøve flere oppskrifter:D

    SvarSlett
  14. Hei Eva, takk for koselige og motiverende ord :)
    Ja whoopies er de nye favorittene her i huset :-p

    SvarSlett
  15. Kjempegode kaker, stor suksess i heimen.. Mine blir dessverre ikke like fine som på bildet ditt, flyter ut og blir flate, istedenfor lubne og luftige. Lurer på om kakerøren skal stå litt før du har den på stekeplaten? Kan det ha noe å si at jeg bruker mikseren når jeg pisker egg og sukker ? Godt er det uansett, men hadde likt å imponere litt med utseendet på kakene også....

    SvarSlett
  16. Hei, jeg vet ikke helt hvorfor dine fløt mer ut.. Hvis røren din så mer flytende ut enn min kunne du prøvd å sette den litt i kjøleskapet før du lagde klattene på brett. Det er også viktig at man ikke pisker med maskin etter at man har hatt i mel og bakepulver, da blir de flate.
    Håper de blir lubne og luftige neste gang :)

    SvarSlett
  17. Det er seriøst det beste jeg har smakt! Tusen takk for en fantastisk oppskrift :)

    SvarSlett
  18. Hei Lene Marie - så bra at de ble vellykket!
    Maria :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...