(Scroll for English)
Nydelige, søte småkaker med fyll som bokstavelig talt smelter i munnen. Deilige med en kopp kaffe etter middag, eller til andre anledninger hvor man er fysen på en munnfull søtt...
Lovely, little filled biscuits which literally melt in your mouth. Great with a cup of coffee after dinner, or any other occasion when you just need a sweet mouthful...
Du trenger:
250 g smør, mykt
50 g melis
1 ts vaniljeekstrakt (eller 2 ts vaniljesukker)
175 g hvetemel
1 ts bakepulver
50 g vaniljesauspulver
Pasjonsfruktfyll:
50 g smør, mykt
50 g melis
2 ss pasjonsfruktkjøtt (innholdet av ca 2 pasjonsfrukt)
Sett ovnen på 180 C.
Gjør klar to stekebrett med et ark bakepapir hver.
Ha smør og melis i en bolle, visp godt og lenge med en håndmixer til det blir lyst og luftig.
Ha i vanilje, sikt i mel, bakepulver og vaniljesauspulver, mix til du har en fin, myk deig.
Rull ut små baller av deigen, det skal bli ca 24 stk, og sett utover på brettene.
Trykk lett ned på hver ball med en gaffel (hvis den klistrer seg fast, dypp gaffelen i litt mel).
Sett i ovnen ca 18-20 minutter, til de blir litt gyldne i kantene.
Avkjøl på en rist.
Fyllet:
Ha smør og melis i en bolle, visp godt med en håndmixer til det blir luftig, deretter ha i pasjonsfruktkjøttet og mix igjen. (Hvis du ikke liker frøene i pasjonsfrukten, press «kjøttet» gjennom en sil først.)
Bruk fyllet til å lage doble småkaker, og sett dem kaldt slik at fyllet stivner litt.
You'll need:
250 grams butter, softened
50 grams icing sugar
1 tsp vanilla extract
175 grams plain flour
1 tsp baking powder
50 grams custard powder
Passionfruit filling:
50 grams butter, softened
50 grams icing sugar
2 tbsp passionfruit pulp
Preheat oven to 180 C/350 F.
Line two baking trays with baking paper.
Beat the butter and sugar using electric beaters until light and creamy.
Add the vanilla, beat a little, then sift in the flour, baking powder and custard powder, and mix to a soft dough.
Roll little balls from the mixture, you should get about 24, and place on the trays.
Flatten slightly using a fork (if the fork sticks to the dough, dip it in a little flour).
Bake for about 18-20 minutes, until lightly golden.
Allow to cool on a wire rack.
The filling:
Beat the butter and icing sugar (again using electric beaters) until light and creamy, then beat in the passionfruit pulp and mix again. (If you don't like the idea of the seeds inside the cookies, push the pulp through a sieve first.)
Use the filling to sandwich the biscuits together, then put them in a cool place to firm before serving.
Ojsann - disse så innmari, innmari gode ut ;). Notere meg de bak øret til sommerslabras i hagen!
SvarSlettHei Nina - ja de er virkelig gode, vanskelig å beskrive smaken som er frisk/syrlig/søt :-P
SvarSlettÅååå vi som elsker pasjonsfrukt!! Dette så super godt ut! Morsomt du hadde akkurat disse kakene i dag, for i går kveld nikoste vi oss med passjonsfrukt:-))
SvarSlettAnne Karin - hvis du elsker pasjonsfrukt kommer du til å elske disse! :-p
SvarSletthei.
SvarSlettjeg tenkte å lage disse "cookies" og gikk i butikken for å kjøpe pasjonsfrukt. men jeg fant det ikke. de i butikken sa det ikke var sesong for det. så jeg lurte på hvor du hadde kjøpt de?:) jeg har så lyst på dem:-)ellers så har du en kjempe fin blogg, og har prøvd ut mye av maten din. og det blir altid velykket og godt.
Hei Matmoms, jeg kjøpte dem på min lokale Meny-butikk i mars. Det er jo en importert eksotisk frukt, så den er i bunn og grunn tilgjengelig hele året. (Det skriver også Bama på sine nettsider.)
SvarSlettHåper du får tak i :)