søndag 13. mars 2011

Sjokolademuffins med glasur (Chocolate cupcakes)

(Scroll for English)



Vi feiret nylig barnebursdag her i huset, Edvin ble 3 år og ønsket seg selvsagt sjokolademuffins. Han blir nesten litt skuffet hver gang han ser en kake som ikke er brun i fargen, så spørs om han ikke har arvet mors sans for sjokolade...
Denne oppskriften er litt annerledes enn andre sjoko-muffins jeg har laget tidligere, det blir litt flere boller å vaske opp etterpå, men resultatet blir veldig luftig og bra :)

Recently my youngest son could celebrate his 3rd year on this planet, and he (of course) asked for chocolate cake. He always seems a little disappointed if he sees a cake which is not brown, so I suppose he has inherited his mom's hunger for chocolate...
This recipe differs a little from the choc cupcakes I've made earlier, there will be a little more washing up to do, but the result is very nice and airy :)



Du trenger:
(12 stk.)
100g mørk sjokolade (helst 70% kakaoinnhold), i biter
75 g smør, romtemperert/mykt
150 g brunt sukker
2 eggeplommer
2 eggehviter
175 g hvetemel
¾ ts bakepulver
½ ts natron
en klype salt
2 ¼ dl melk
1 ts vaniljeekstrakt (eller bruk 1 ss vaniljesukker sammen med de tørre ingrediensene)

Sett ovnen på 170 C, gjør klar et muffinsbrett med 12 former.
Smelt sjokoladen, enten i microovnen eller over vannbad.
Ha smør og sukker i en stor bolle og mix med en håndmixer til blandingen er lys og luftig (3-5 minutter).

Ha eggeplommene oppi sammen med smør og sukker, visp til de er godt blandet inn, og deretter ha i den smeltede sjokoladen og vaniljen, visp.
Bland sammen mel, bakepulver, natron og salt i en bolle.
Ha halvparten av den tørre blandingen i røren og bland godt, deretter ha i halvparten av melken og bland igjen. Slik gjør du en gang til med resten av det tørre, og resten av melken.

I en ren bolle, og med rene visper, visp eggehvitene til de blir stive (men ikke så mye at de blir «tørre»).
Vend eggehvitene forsiktig inn i røren, bruk en stor metallskje om du har.
Forden røren over i formene, og sett i ovnen i ca 20-25 minutter.
(Du kan sjekke om de er ferdige ved å stikke en tannpirker el.l. inn i midten av en muffins, det skal ikke følge med våt røre når du tar den ut igjen.)

La muffinsene avkjøles på en rist. Når de er helt avkjølte kan du ha på glasur, enten med en kniv/spatel eller ved hjelp av en sprøytepose (her brukte jeg en Wilton 2D tipp).
Glasuren er den samme jeg bruker for bananmuffinsene, oppskriften finner du HER.
Pynt med diverse dryss/kakepynt, om du vil.




You'll need:
(12 cupcakes)
100 grams dark chocolate (preferably 70% cocoa solids)
75 grams butter, at room temperature
150 grams soft brown sugar
2 large eggs
175 grams plain flour
¾ tsp baking powder
½ tsp bicarbonate of soda
pinch of salt
200 ml milk
1 tsp vanilla extract

Preheat oven to 170 C/375 F and line a 12-hole muffin tray with cupcake cases.
Melt the chocolate, in the microwave or in a bain-marie.
Put the butter and sugar into a large bowl and beat (using an electric hand mixer) until the mixture is pale and fluffy (about 3-5 minutes).


Add the egg yolks with the butter ang sugar, beat until thoroughly combined, then add the melted chocolate and vanilla, and beat again.
Combine the flour, baking powder, bicarb and salt in a separate bowl.
Add half of these dry ingredients to the batter and mix well, then add half of the milk and mix again. Do this again with the rest of the dry ingredients, and the rest of the milk.

In a clean bowl, using clean beaters, whisk the egg whites until stiff

(but not dry).
Fold the egg whites into the batter, using a large metal spoon.
Spoon the mixture into the cupcake cases, and place in the oven for 20-25 minutes.
(To check they are cooked, insert a skrwer ot tooth pick in the centre of one of the cakes, it should come out clean.)
Place on a wire rack to cool.

When completely cool, ice the cupcakes using either a knife/spatula or a piping bag (here I used a Wilton tip 2D).
I made the same chocolate icing recipe that I use for the banana cupcakes, you can find the recipe for the icing HERE.
Decorate with hundreds & thousands or other sprinkles, if you like.



De søte dyrefigurene fant jeg på en dagligvarebutikk i Sverige, men jeg har sett lignende her i vår Meny-butikk.

I found the cute augar animals in a food shop in Sweden, but I have seen similar ones in our local supermarket.

12 kommentarer:

  1. Så lekre muffins! Her er det flere bursdager i nær fremtid og disse blir jeg bare nødt til å lage! Tusen takk for oppskrift...former har jeg allerede (takk!).

    SvarSlett
  2. Takk Hanne! Så bra om formene kan komme til nytte ;) Ha en fin søndag :)

    SvarSlett
  3. The frosting looks perfect! So delicious! Great job Maria! :-)

    SvarSlett
  4. Thanks Kelly! - and I'm looking forward to start following your blog :D

    SvarSlett
  5. Må virkelig si at du har noen fantastiske oppskrifter! :)

    SvarSlett
  6. Er det små eller store muffinsformer du bruker? Disse må jeg prøve! :) Takk for alle oppskriftene du deler!

    SvarSlett
  7. Hei Grethe, jeg bruker de formene som er "medium", dvs ikke de største amerikanske muffinsene, og heller ikke de som er mini. Tror også de noen ganger går under navnet "cupcake-form".
    Takk for at du leser oppskriftene mine, og riktig god helg:-)
    Maria

    SvarSlett
  8. Tror du keg kan bruke vanlig hvitt sukker, eller må det være brunt?

    SvarSlett
  9. Det går fint an å bruke vanlig hvitt sukker :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...