fredag 10. juni 2011

Chocolate chocolate chip muffins

 (Scroll for English)


Dette er "muffins" og ikke "cupcakes"... Ikke fullt så søte, og heller ingen glasur. I enkelte andre land spiser man jo slike til frokost, men for meg er disse perfekt ettermiddagsbaking siden de er så fort gjort å lage. Et lite hakk sunnere er de kanskje også; ikke noe smør og heller ingen overdådig glasur. Jeg bruker å fryse de som blir igjen (hvis det blir noen igjen) for å ha tilgjengelig for framtidige turer i skogen, piknik eller rett og slett om naboen stikker innom på en kaffe...

These are "muffins" rather than "cupcakes"... Not quite as sweet, and no icing. In some countries they have them for breakfast, but to me they are perfect for afternoon baking - very quick to make. Not too bad healthwise either; no butter and no decadent sugary icing. I usually freeze what's left of the batch (if there are any left) to keep at hand for future hiking trips, picnics, or if the neighbour pops in for a cuppa...


Du trenger:
(12 muffins)
250 g hvetemel, jeg bruker siktet fullkornsmel
2 ts bakepulver
50 g kakaopulver
100 g sukker
50 g (lyst) brunt sukker
1 dl rømme
1,5 dl melk
1 dl vegetabilsk olje, f.eks solsikkeolje
1 egg
1 ts vaniljeekstrakt
150 g chocolate chips (eller hakk opp sjokolade i minder biter)

Sett ovnen på 200 C, fyll et muffinsbrett med papirformer.
Bland sammen alt det tørre i en bolle; mel, bakepulver, kakao og begge sukkertyper.
Bland sammen alt det våte i en bolle eller mugge; rømme, melk, olje, egg og vaniljeekstrakt.
Hell det våte over i det tørre, og rør med en skje til alt er blandet. (Ikke bruk håndmixer her, da har muffinsene lett for å bli flate.)
Rør inn chocolate chips.
Fordel røren i muffinsformene, stek i ovnen i 18-20 minutter.
Ferdig!


You'll need:

(12 muffins)
250 grams plain flour, or use wholewheat flour
50 grams (about 3 tbsp) unsweetened cocoa powder
100 grams sugar
50 grams light brown sugar
100 ml sour cream
150 ml milk
100 ml vegetable oil, such as sunflower oil
1 egg
1 tsp vanilla extract
150 grams chocolate chips (or chopped chocolate)


Preheat oven to 200 C, fill a muffin tray with paper cases.
In a large bowl, mix together all the dry ingredients; flour, baking powder, cocoa powder and both sugars.
In a bowl or jug, mix together all the liquid ingredients; sour cream, milk, oil, egg and vanilla extract.
Pour the liquid into the dry, stir with a spoon until everything is combined. (Don't overmix or use an electric whisk here.)
Stir in the chocolate chips.
Divide the batter between the muffin cases, bake in the oven for about 18-20 minutes.
Done!



Chocolate chocolate chip muffins! Grunnen til navnet med to ganger "chocolate" er at det er sjokolade både i kakaoform og i biter, altså "Double chocolate chip muffins"... ;-)




7 kommentarer:

  1. NAM NAM! Disse må jeg lage!

    SvarSlett
  2. Ja det burde du Britt Iren! :-D

    SvarSlett
  3. De så kjempegode ut! :) Passer perfekt ettersom jeg akkurat var på utkikk etter ei enkel og god sjokolademuffinsoppskrift til helgekosen!

    SvarSlett
  4. Vilken otroligt inspirerande blogg du har. Blir verkligen sugen på att baka bröd :) Jag har också precis startat en matblogg, kolla gärna in den om du känner för det.
    //Stephanie

    SvarSlett
  5. Yum! I love chocolate muffins.

    SvarSlett
  6. Takk, Stephanie :) Lykke til med bloggingen!

    Angela - I love them, too :-P

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...