Du trenger:
(ca 4 porsjoner)
1 ss olivenolje
1 løk, finhakket
salt og svart pepper
2 hvitløksfedd, finhakket eller presset
2 ts finhakkede rosmarinblader
2 stilker selleri, finhakket
2 gulrøtter, skåret i små biter
1 stor grønn squash, skåret i små biter
1 boks hermetiske (hakkede) tomater (400g)
ca 8 dl varm grønnsakskraft eller -buljong
litt hakket bladpersille, til servering
Ha oljen i en kasserolle og sett på medium varme. Ha i løk og stek i ca 5 minutter, eller til løkbitene blir blanke. Krydre med salt og pepper.
Skru ned varmen litt (lav/medium) og tilsett hvitløk, rosmarin, selleri, gulrot og squash. Stek under omrøring i ca 5-10 minutter.
Ha i hermetiske tomater og kraft, skru opp varmen litt og kok opp. La dette koke i ca 15-20 minutter, eller til grønnsakene er møre. (Tiden kommer litt an på hvor store eller små biter du har.)
Smak til med salt og pepper.
Dryss over hakket bladpersille før servering, og sett fram litt godt brød.
You'll need:
(about 4 servings)
1 tbsp olive oil
1 onion, finely chopped
salt and black pepper
2 cloves of garlic, finely chopped or grated
2 tsp finely chopped rosemary leaves
2 sticks of celery, quite finely chopped
2 carrots, cut into small dice
1 large courgette/zucchini, cut into small dice
1 can tomatoes (400grams)
about 800 ml vegetable stock (from a cube is fine)
to serve: small bunch flatleaf parsley, chopped
Heat the oil in a pan (medium heat), add the onion and cook for about 5 minutes, or until soft and translucent. Season with salt and pepper.
Turn down the heat slightly and add the garlic, rosemary, celery, carrot and squash. Cook, stirring occasionally, for about 5-10 minutes.
Add the tomatoes and stock, bring to the boil. Then reduce to a simmer and cook for 15-20 minutes, or until the vegetables are tender. (Time depending on the size of your veggies.)
Season to taste.
Sprinkle over the chopped parsley, and serve with some nice, crusty bread.
|
Mmmm, såg deilig ut, Maria:o) Suppe er verkeleg ein slagar no når vi går mot kjøligare og mørkare haustkveldar....
SvarSlettTakk for triveleg selskap og god hjelp til å finne busstasjonen på fredag:o)
Klem
Takk for det, Line! Jeg elsker supper og gryter :)
SvarSlettHyggelig å ta følge gjennom Karl Johan på fredag, håper vi treffes igjen om ikke så altfor lenge.
Maria