Du trenger:
(til en springform på ca 24 cm i diameter)
2 store purreløk, vasket og skåret i tynne skiver (ikke bruk den mørkegrønne delen)
6 egg
150 g risottiris, som arborio eller carnaroli
1,5 dl olivenolje + ca 1/2 dl til pensling
to håndfuller revet Parmesan
saft og revet skall av 1/2 sitron
en liten bunt basilikum, hakket
salt og pepper
ca 200-250 g filodeig (fåes i velassorterte matforretninger)
en springform ca 24 cm i diameter
en pensel (til pensling av olje)
You'll need:
(for a 24 cm springform tin)
2 large leeks, washed and cut into thin discs (green parts cut away)
6 eggs
150 grams risotto rice, such as arborio or carnaroli
150 ml olive oil + about 50 ml for brushing
to handfuls freshly grated Parmesan
juice and finely grated zest from 1/2 lemon
small bunch basil, chopped
salt and pepper
about 200-250 grams filo pastry
a 24 cm springform tin
a pastry brush
Ha eggene i en bolle sammen med oppskåret purre, ris, 1,5 dl olivenolje, Parmesan, sitronsaft og -skall, basilikum, og rikelig med salt og pepper. Bland alt godt sammen, dekk til bollen og la den stå i 2-4 timer. Rør litt rundt et par ganger underveis.
Når risblandingen har stått minst 2 timer, sett ovnen på 180 C.
Olje sidene i formen godt og legg filo-arkene forsiktig i et rent, fuktig kjøkkenhåndkle (ellers tørker de ut på nullkommaniks):
Put the eggs, leeks, rice, 150 ml olive oil, Parmesan, lemon juice and -zest, basil into a bowl, season well and stir to combine. Cover the bowl and set aside for 2-4 hours, stirring once or twice during this time.
When the rice mixture has been "resting" for at least 2 hours, preheat oven to 180 C.
Oil the sides of the tin, and place the filo into a clean, damp tea towel (so it doesn't dry out): |
Den ser utrolig nydelig ut!!! Fantastisk:) Denne skal jeg prøve så raskt det lar seg gjøre.
SvarSlettTusen takk for flotte oppskrifter og insperasjon
Takk for det, Ine Cecilie! Hyggelig at noen kan la seg inspirere av det jeg lager :-)
SvarSlettMaria