torsdag 22. september 2011

English Muffins


Jeg fortsetter å dyrke og spre min elsk for alt som er britisk... "English muffins" er noe heeelt annet en det vi vanligvis forbinder med muffins. Disse er mer som et flatt rundstykke av gjærdeig som er stekt i en stekepanne eller grillpanne i stedet for i stekeovn. Tradisjonelt sett deles de i to horisontalt og deretter ristes i brødristeren. De spises ofte til frokost med smør eller honning, eller med fløyelsmyk eggerøre på.. utrolig godt. 
 I continue to worship and blog about my love for everything British... An "English muffin" is a far cry  from our common perception of "muffin". This is basically a flat bread roll which is split in half horizontally and then toasted. Usually eaten for breakfast with some butter or honey, or with some lovely scrambled eggs... soo good.



Du trenger:
(8 English muffins)
450 g hvetemel
1 ts salt
1/2 pose tørrgjær
2 dl lunkent vann
1 3/4 dl lunken melk
littegrann rismel eller maismel (til rulling og steking)

Ha mel, salt og tørrgjær i en stor bolle (gjerne bollen som hører til en kjøkkenmaskin med eltekrok).
Tøm i lunket vann og melk, og kna eller la maskinen gjøre det for deg, ca 5 minutter. Hvis du bruker maskin, ha den på laveste hastighet. Deigen skal være elastisk og blir nok litt klissete.
Dekk til bollen med et kjøkkenhåndkle, og sett den et lunt sted i en times tid. Da skal deigen bli minst dobbelt så stor.
Elt eller kna deigen i 5 minutter til, sett den så bort igjen med kjøkkenhåndkleet over seg i en halvtime.
Nå er deigen klar.
Strø litt mel på bordet, skrap ut deigen og del den i 8 deler.
(forts. under)


You'll need:
(makes 8 English muffins)
450 grams plain flour
1 tsp salt
1 sachet of easy-blend dried yeast (7g)
200 ml lukewarm water
175 ml lukewarm milk
a little rice flour or cornmeal, for dusting/rolling/cooking

Put the flour, salt and dried yeast into a large bowl (preferably the bowl of a free-standing food mixer).
Poor in the tepid water and milk, then mix with your hands or the dough hook attachment of the mixer (on the slowest speed), about 5 minutes. The dough should be elastic and a little sticky.
Cover the bowl with a clean tea towel and leave to rise in a draft free place for about an hour, until doubled in size.

Knead (or use the dough hook/food mixer) for another 5 minutes, then cover with the tea towel again and leave for 30 minutes,
The dough should be ready now.
Turn the dough out onto a lightly floured surface, and divide into 8 pieces.
(cont. below)


Legg et ark bakepapir på 2 stk bakebrett eller lignende. Dryss over rikelig med rismel eller maismel.
Lag jevne, runde "boller" av de 8 deigbitene. (Den opprinnelige metoden er på presse deigen mellom "ringen" som dannes når du lar tippen av pekefingeren møte tippen av tommelen, og så la deigballen falle ned på det melede brettet. Men gjør som du vil, rull på vanlig måte om det funker bedre for deg ;-)
Dryss rismel eller maismel også over overflaten av "bollene", og legg et annet bakebrett eller plastbrett over. La dem stå slik å heve under forsiktig press i 20-30 minutter. Det er slik de får det tradisjonelle, flate utseendet:

Line two baking trays with baking paper and dust generously with rice flour or cornmeal.
Make little balls from the 8 pieces of dough. (Apparently the traditional method is to squeeze the dough through a ring made by the thumb and forefinger of one hand, then drop it on to the baking tray. But do as you wish, roll them in any way you want ;-)
Sprinkle the tops liberally with rice flour or cornmeal, then cover them with another (light) baking tray or plastic kitchen tray, and leave to rise for 20-30 minutes. This gives the mufins their traditional flat tops:


Sett en stekepanne på plata, medium varme. Legg på "muffinsene", noen om gangen, med siden som vendte opp på stekebrettet ned i panna. De stekes nokså forsiktig, dvs ikke bli fristet til å skru opp varmen, de trenger omtrent 10-12 minutter på hver side.

Heat a frying pan until moderately hot (medium heat). Put the muffins on to the frying pan, a few at a time, turning them upside down so that the side that was uppermost on the tray is now downwards on the pan. Cook the muffins carefully, be patient and don't be tempted to turn up the heat, they need 10-12 minutes for each side.


Når de er ferdigstekte legger du dem over i et rent kjøkkenhåndkle og pakker dem litt inn, da holder de seg varme og myke mens du steker resten.
Servér med smør, marmelade, syltetøy, honning, ost... eller fløyelsmyk eggerøre...mmmmm
(Kan gjerne fryses.)

As soon as the muffins are cooked, remove them from the pan and wrap them in a clean tea towel to keep warm and soft while you're cooking the remainder.
Serve with butter, marmalade, preserves, honey, cheese... or soft, velvety scrambles eggs...mmmmm
(Suitable for freezing.)





8 kommentarer:

  1. They look good Maria. I've never attempted muffins before.

    SvarSlett
  2. Dette såg himmelsk godt ut, Maria:o) Har langhelgfri denne helga...og dagane skal berre nytast....Trur jammen eg skal by resten av gjengen på engelske muffins til frukost på laurdag:o))

    SvarSlett
  3. Thank you Anna:)

    Line - håper du prøver i helga, nydelig frokost :)

    SvarSlett
  4. Dette var min New York frokost og jeg har aldri glemt hvor godt det var : ) Takk for oppskrift. Dette blir frokost i helgen.

    SvarSlett
  5. Cecilie - så moro! -Og hjemmelaget blir de jo enda bedre, om mulig ;-)
    God helg!

    SvarSlett
  6. Då står engelske muffins a la Maria på heving!! Gledar meg til frukost:o)) Ha ein fin dag, Maria, klem

    SvarSlett
  7. Så bra, Line! Håper det ble god frokost hos dere i dag :D

    SvarSlett
  8. Det var nydeleg frukost og innlegget kjem på bloggen i morgon med link tilbake til deg:o)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...