søndag 2. oktober 2011

Eplekake i langpanne
(Apple traybake)


Her er eplekaken som metter mange, super å ha med på høstdugnaden eller ved andre anledninger hvor det er litt flere kakespisere tilstede.
Hvis du trenger ekstra stor porsjon, doble oppskriften og lag kaken i en vanlig langpanne, ca 37x40 cm. Den blir litt høyere da, men jeg ser ikke på det som noen ulempe, bortsett fra at den trenger å stekes litt lengre. Kaken kan også fryses, gjerne i biter så kan du ta opp litt etter litt etter hva du har behov for.




This traybake is ideal for any situation where you have to feed a crowd. If you need more than 20 servings, double the recipe and make the cake in a large baking tray, about 37x40 cm (just remember to bake it for a little longer). It's also freezable; freeze ready-cut slices and you're only a few minutes away from a piece of apple cake - any time.


Du trenger:
(ca 20 biter)
ca 3-4 epler
225 g smør, mykt
250 g sukker
4 egg
2 ts vaniljeekstrakt eller 1 ss vaniljesukker
350 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts malt kanel
2 ss demerara-sukker

You'll need:
(about 20 servings)
about 3-4 apples
225 grams butter, softened
250 grams sugar
4 eggs
2 tsp vanilla extract 
350 grams plain flour
2 tsp baking powder
1 tsp ground cinnamon
2 tbsp demerara sugar 


Sett ovnen på 180 C, legg bakepapir i en liten langpanne, ca 20x30 cm.
Ha smør og sukker i en bolle, visp med en håndmixer eller annen kjøkkenmaskin til det er lyst og fluffy.
Tilsett egg og vanilje, mix i et par minutter.
Sikt over hvetemel og bakepulver og mix bare akkurat nok til at det blir blandet inn.
Skrell eplene og ta ut kjernene, skjær dem så i biter.
Ha halvparten av røren over i formen, legg på halvparten av eplene og dryss over ca 1/2 ts kanel.
(forts. under bildet)

Preheat oven to 180 C, line a rectangular baking tin (approx. 20x30 cm) with baking paper.
Place the butter and sugar into a bowl, mix well until light and fluffy.
Add eggs and vanilla, mix for another couple of minutes.
Sift over the flour and baking powder, then mix until just combined (do not overmix).
Peel and core the apples, then cut into dice.
Spread half the mixture into the prepared tin, then arrange half of the apples over the top and sprinkle over about 1/2 tsp ground cinnamon.
(cont. below)


Ha resten av røren over, og jevn til overflaten.

Spread the rest of the mixture on top of the apples, smoothing the surface.


Ha over resten av eplebitene, og trykk dem litt ned i røren med hendene.
Bland den siste 1/2 ts med kanel med demerarasukker, og dryss dette over til slutt.

Arrange the rest of the diced apple, gently press down into the mixture.
Mix the last 1/2 tsp of cinnamon with the demerara sugar, then sprinkle this over the top.


Sett kaken i ovnen i ca 30-40 minutter, sjekk underveis ved å stikke inn en tannpirker el.l. 
Følger det med rå røre på pinnen trenger den å stekes litt til.

Bake for about 30-40 minutes, checking with a cake tester or tooth pick. 
If it comes out clean the cake is done.


Servér gjerne med is eller vaniljesaus...

Serve with some vanilla ice cream or custard...






4 kommentarer:

  1. Bra blogg, Maria! Det er Magne fra VG her. Jeg har valgt ut innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Følg Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg så deler jeg det kanskje der også. Alle som har forslag til gode blogger jeg kan anbefale på VG Netts forside bør sende meg et tips på magne.antonsen [@] vg.no

    SvarSlett
  2. Tusen takk, Magne! Det setter jeg stor pris på :-)

    SvarSlett
  3. Denne skal jeg lage i helgen, super blogg!

    SvarSlett
  4. Timingen er perfekt, fikk masse epler fra hagen til naboen i dag :-D

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...