onsdag 26. oktober 2011

Hot & lett fiskesuppe
(Hot & light fish soup)



Superkjapp og lett (i dobbelt betydning) hverdagsmiddag eller kveldsrett. Passer også fint som forrett, men da er denne porsjonen nok til 4. 
Mine finspiste barn spiste bare nudlene og litt laks, og det til tross for at jeg ventet med chilli'en... Kanskje en vakker dag har jeg gutter som spiser voksenmat... *sukk*


Super quick, light and easy weekday supper or evening meal. It also makes a nice starter, in which case this recipe would feed 4.
My fussy children would only eat the noodles and some salmon, despite the fact that I was holding back the chilli... Ah well. Maybe one day my boys will eat grown-up food... *sigh*




Du trenger:
(2 personer)
liten bit ingefær (1/2 tommel omtrent), skåret i skiver
5 dl fiskekraft (buljong er ok)
100 g nudler
1 ss Thai fiskesaus
1 rød chilli, skåret i strimler (uten frø)
1 hvitløksfedd, skåret i tynne skiver
150 g reker eller scampi, gjerne rå
1 bit laksefilet (ca 125 g), skåret i biter
1 vårløk, skåret i tynne skiver
saften av 1 lime
en liten håndfull fersk koriander


Sett på en kjele med vann til koking og kok nudlene etter anvisning på pakken.
I mellomtiden lager du suppen: ha ingefær og kraft i en kasserolle, kok opp og la det småkoke i 5 minutter.
Ha i fiskesaus, chilli, hvitløk og laks og kok forsiktig videre 5-7 minutter til. Hvis du bruker rå reker/scampi så ha dem i sammen med laksen, hvis du bruker ferdige så ha dem i når det er et par-tre minutter igjen av koketiden.
Rør inn limejuice, vårløk og koriander.
Fordel nudlene mellom to boller eller suppetallerkener og øs over laks og reker/scampi. Tøm over resten av kraften fra kasserollen, og servér.




You'll need:
(2 servings)
small piece ginger, sliced
500 ml fish stock
100 grams noodles
1 tbsp Thai fish sauce
1 red chilli, deseeded and thinly sliced
1 garlic clove, thinly sliced
150 grams shrimp or prawns, raw if you can find them
about 125 grams salmon fillet, cut into cubes
1 spring onion, thinly sliced
juice 1 lime
small handful coriander leaves


Cook the noodles following pack instructions.
Meanwhile, make the soup: put the ginger in a saucepan and pour over the stock. Bring to the boil and simmer for 5 minutes.
Add the fish sauce, chilli, garlic and salmon and simmer gently for another 5-7 minutes. If you're using raw shrimp/prawns, add them with the salmon, if you're using cooked then add them after 3-4 minutes.
Stir in the lime juice, spring onion and coriander leaves.
Divide the noodles between soup bowls and ladle over the salmon and the shrimp. Pour over the rest of the stock from the pan, and serve.





5 kommentarer:

  1. Hei! Jeg fant deg på bloggrullen til Propelle, og bestemte meg for å ta en kikk. Utrolig mye godt du har her! *smil* Skal prøve ut flere ting, definitivt! Har lagt meg til som følger *smil'.

    Ha en god dag!
    Ciao!

    SvarSlett
  2. Hei Karianne, takk for det! :-) Hyggelig om du finner noe her som frister ;-)
    Maria

    SvarSlett
  3. Kjempe fin blogg du har =) Har allerede prøvd ut flere av oppskriftene med stort hell =) Neste på listen min var denne fiskesuppen.. Men lurte litt på en av ingrediensene.. Hvor får man kjøpt thai fiskesaus? =)

    SvarSlett
  4. Hei, og takk for hyggelig kommentar!
    Jeg kjøper Thai fiskesaus på min lokale Meny-butikk, men jeg har sett den på Rema 1000 også. Den står som oftest i hyllen med asiatiske matvarer :)

    SvarSlett
  5. Tusen takk for svar =) Da skal jeg se der =)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...