Du trenger: (4 porsjoner) olivenolje 1 løk, finhakket 1/2 stor fenikkel, skåret i skiver ca 250 g sopp, f.eks østerssopp eller kantareller 1 hvitløksfedd, finhakket 2 kyllingbryst, i biter 350 g paellaris (fåes i velassorterte matforretninger, eller hos Gourmetpikene.no) ca 8 dl kyllingkraft, varm en klype safran 1 boks (400g) limabønner, skyllet og avrente en håndfull grønne erter, frosne Ha en skvett olivenolje i en stor stekepanne, sautépanne el.l. (Har du tilfeldigvis en paella-panne i kjøkkenskapet så bruker du jo selvsagt den!) Varm opp og ha i løk og fenikkel, stek på lav/middels varme i 3-4 minutter. Ha i sopp og hvitløk og skru opp varmen litt, stek til soppen begynner å gi fra seg væske og denne begynner å fordampe. Skyv løk- og soppmix'en til kanten av stekepannen og ha i kyllingbiter. Stek kyllingen i et par minutter. Rør inn ris, saffran, bønner og erter, hell så over den varme kyllingkraften. Kok opp og kok på lav varme i ca 15 minutter uten å røre. Ta stekepannen av plata og dekk den med et rent kjøkkenhåndkle, la paellaen "hvile" ca 5 minutter. Smak til med salt og pepper og servér! You'll need: (4 servings) olive oil 1 onion, finely chopped 1/2 large fennel bulb, sliced about 250 grams mushrooms, such as oyster or chanterelles 1 garlic clove, finely chopped 2 chicken breasts, cut into pieces 350 grams paella rice abot 800 ml chicken stock, hot pinch of saffron 1 tin (400 g) lima beans or butter beans, drained and rinced handful green peas, frozen Heat a splash of olive oil in a large(ish) frying pan, sauté pan or similar. (If you by any chance have a paella pan lurking in your cupboard you'll use that, of course!) Add the onion and the fennel to the pan, cook on low/medium heat for 3-4 minutes. Add the mushrooms and garlic, turn up the heat slightly and cook until the juices start to run, then cook to evaporate the juices. Push the onion and mushroom mixture to one side, then add the chicken pieces and fry for a couple of minutes. Stir in the rice, saffron, beans and peas, pour over the hot stock. Bring to a simmer and cook gently (low heat) for 15 minutes without stirring. Remove from the heat and cover the pan with a clean kitchen towel. Leave to sit for about 5 minutes. Season to taste, and serve! |
torsdag 23. februar 2012
Paella med kylling, sopp og safran
(Chicken, mushroom and saffron paella)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
ÅHh, dette fikk jeg lyst på! Så supergodt ut.
SvarSlettMen: kan man bruke vanlig ris? fullkornsris f.eks, eller må man bruke paella ris?
Det så godt ut, Maria! Tror det må testes i løpet av helgen! Klem fra Anne
SvarSlettHelene - det blir ikke det samme med vanlig ris, men det kan godt hende at det blir bra likevel ;) Du kan evt. prøve risottoris (arborio) som er ganske greit å få tak i.
SvarSlettAnne - paella er jo mye mer lettvint enn risotto, trenger ikke å røre underveis - bare la den stå og fikse seg selv mens du løper rundt etter barn ;) Ha en fin helg alle 5 :)