mandag 26. mars 2012

Tortillasuppe
(Tortilla soup)

Dette er en av mine absolutte favorittsupper; den er mettende og den er full av smak. Jeg tillater meg å påstå at de fleste (*kremt* menn) jeg kjenner som ikke synes at suppe er i kategorien "middag" sier noe annet etter å ha fått denne. (Oppskriften er en justert variant fra denne Nigella-boken.)


This is one of my absolute favourite soups; it's substantial and it's packed with flavour. I dare say that most people (ehm.. men) who don't think that soup qualifies as dinner will change their minds after eating this. (The recipe is adapted from this Nigella book.)




Du trenger:
(4 porsjoner)
2 liter kyllingkraft (fortrinnsvis av god kvalitet og med mye smak..)
1 1/2 ts malt spisskummen
2 laurbærblader
1 lite hvitløksfedd, skrellet og presset
1-2 røde chilli (frø fjernet), finhakket
3 vårløk, skåret i tynne skiver
200 g kokt eller stekt kyllingkjøtt, i biter eller strimler
(salt)


Til servering:
vegetabilsk olje eller chilliolje
ca 6 myke maistortillas
150 gram cheddar, revet
1 avocado, i små biter
litt hakket frisk koriander
2 lime, skåret i båter


Varm opp kyllingkraften i en stor kjele og ha i spisskummen, laurbærblader, hvitløk, chilli og vårløk.
Kok opp og la suppen småputre i 5-10 minutter. Ta kjelen av varmen og ha i kyllingen.
Smak til med salt og pepper.
Mens suppen koker, ha ca 1 ss olje i en stekepanne.
Rull opp et par tortillalefser til en "sigar" og klipp i ca 1 cm strimler. Stek i den varme oljen til de får god farge og legg over på litt kjøkkenpapir, gjenta med de resterende tortillalefsene.
Øs over i suppeskåler og servér, sett fram separate boller/skåler med tortillastimler, revet ost, avocado, koriander og lime slik at folk kan forsyne seg selv.





You'll need:
(serves 4)
2 litres (good-quality) chicken stock
1 1/2 tsp ground cumin
2 bay leaves
1 small clove garlic, peeled and minced
1-2 red chillies, deseeded and chopped
3 spring onions, finely sliced
200 grams cooked shredded chicken
(salt)


For serving:
vegetable oil or chilli oil
about 6 soft corn tortillas
150 grams cheddar, grated
1 avocado, peeled and diced
chopped coriander
2 limes, cut into wedges


Heat the stock in a large pan, then add the cumin, bay leaves, garlic, chillies and spring onions.
Bring to the boil and simmer for 5-10 minutes, then take off the heat and add the chicken.
Meanwhile, put about a tbsp of oil into a frying pan to heat. 
Take a couple of soft tortillas, roll them up like a cigar and snip into approx. 1 cm strips, using scissors. Fry in the hot oil and remove to some kitchen paper, then repeat with the rest of the tortillas.
Ladle the hot soup into bowls, serve with the tortilla strips, grated cheese, avocado, coriander and lime wedges in separate dishes for people to help themselves.













4 kommentarer:

  1. Hello Maria, i have found really great oppskrifter at your blog, and i enjoy reading it since im a Chef and im also trying to keep up with my blog.
    As mexican, I have the real tortilla soup recipe, which i would be glad to share with you; maybe you could try it at home and tell me how the experiment go. Hilsen!

    SvarSlett
  2. Hi there Guillermo, I'd be happy to receive your recipe for tortilla soup! If you want you can e-mail it to bakingmaria@hotmail.com.
    Have a nice day :)
    Maria

    SvarSlett
  3. Hei Maria,
    Kom over bloggen din fra alleoppskrifter.no - så fin blogg du har! Spennende oppskrifter og fine bilder - her skal jeg følge med videre!

    Ha en fin kveld :)

    Klem, Cecilie

    SvarSlett
  4. Tusen takk, Cecilie! Det var veldig hyggelig å lese :-D
    Maria

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...