søndag 11. mars 2012

Butterdeigspinner med Parmesan
(Parmesan puff pastry sticks)



Dette er ikke egentlig en oppskrift, bare et forslag om du trenger litt smått i følge med drinken, eller en liten snack om du er fysen på noe salt som er lett å hive sammen. 
Jeg spesifiserer ingen mengder her, helt enkelt fordi du lager så mye (eller lite) som du vil...:)


This isn't a recipe, really, just a suggestion in case you need some nibbles to go with your drink, or a little snack if you're craving something savoury that's quick and easy to put together. 
I don't specify amounts here, simply because you make as much (or as little) as you want...:)




Du trenger:
butterdeigsplater
egg, lett vispet sammen med en gaffel
revet Parmesan


Sett ovnen på 180 C.
Skjær butterdeigsplater i strimler.
Pensle et tynt lag med egg og dryss på et lag med revet Parmesan.
Snurr strimlene slik at de ligner litt på en lang pastaskrue, legg på et bakepapirkledd stekeplate.
Sett i ovnen til de blir sprø og gyldne, ca 10 minutter.
Servér og nyt!


You'll need:
puff pastry
egg, lightly whisked with a fork
grated Parmesan


Preheat oven to 180 C.
Roll out the pastry quite thinly, then cut into strips.
Brush with the egg, then sprinkle over some grated Parmesan.
Twist each strip to make them look like a long pasta fusilli, place on a lined baking tray.
Bake in the oven until golden and crisp, about 10 minutes.
Serve and enjoy!


Variasjon: bre utover et lag pesto istedet for egg, det gir god smak.. (Men vær da litt ekstra forsiktig under stekingen siden det fort blir svart pesto, og det smaker ikke så veldig godt.)

Variation: spread out a thin layer of pesto instead of the egg. (But watch out during baking, the pesto turns black very quickly.)







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...