fredag 4. mai 2012

Pizza Bianca

Jeg spiste Pizza Bianca for første gang for mange år siden, det var på restauranten Villa Paradiso på Grünerløkka i Oslo - vår "nabo" på den tiden. Jeg har lenge hatt lyst til å prøve å gjenskape den hjemme, men det finnes mange variasjoner; den ene påstås å være mer autentisk enn den andre. Uansett, mannen og jeg mer eller mindre inhalerte denne i løpet av få minutter, så jeg tror den kvalifiserer som en vellykket gjenskapelse :)
God helg til alle dere!


I once had Pizza Bianca in a fab restaurant in Oslo, Villa Paradiso (our "neighbour" at the time), and I have been wanting to recreate it ever since. I'm not saying that this is the most authentic variation, but my other half and I more or less inhaled this thing in a matter of minutes, so I suppose the recreation was successful :) 
Have a nice weekend everyone!

Du trenger:
(2 pizzaer, 2-4 personer)
1/2 pose tørrgjær
2 1/4 dl lunkent vann
2 ts sukker
en god klype salt
2 ss olivenolje
75 g durumhvetemel
ca 200-250 g hvetemel
200 g ricotta-ost
Parmesan, revet
200 g mozzarella, i skiver
en liten håndfull pinjekjerner
2 hvitløksfedd, i tynne skiver
en kvist rosmarin, bladene hakket (stilken kastet)
ekstra olivenolje og flaksalt
nykvernet pepper


Ha gjær, vann, sukker, salt og olivenolje i en bolle, rør til gjøren er løst opp.
Tilsett durumhvete og hvetemel, kna deigen i maskin eller for hånd i minst 5 minutter.
Sett til heving på et lunt sted til deigen har blitt dobbelt så stor, ca 45 min.
Sett ovnen på 225 C, la stekebrettet stå i. (Hvis du har pizzastein så for all del bruk den.)
Ha litt mel på bordet, del deigen i to og kjevle ut begge delene til to ganske så tynne rundinger. (Du kommer nok til å trenger mer mel her.) Legg dem på hver sitt ark med bakepapir. 
Bre utover ricotta, halvparten på hver pizza, og fordel mozzarella-skiver. Dryss over litt revet Parmesan, pinjekjerner, hvitløk og rosmarin.
Ha arket med den ene pizzaen over på det varme stekebrettet fra ovnen, sett det inn og stek pizzaen i ca 5-10 minutter, tiden avhenger av tykkelsen på pizzadeigen din. (Den skal få litt farge både på kantene og på osten.)
Gjenta med pizza nummer 2.
Ringle over litt olivenolje rett før servering, og ha på litt flaksalt og nykvernet pepper.
Servér straks!




You'll need:
(2 pizzas, serves 2-4)
1 sachet dried yeast (7g)
225 ml tepid water
2 tsp sugar
a good pinch salt
2 tbsp olive oil
75 grams durum wheat flour
about 200-250 grams plain flour
200 grams ricotta
Parmesan, grated
200 grams mozzarella cheese
small handful pine nuts (optional)
2 garlic cloves, very finely sliced
sprig rosemary, leaves picked and chopped
extra olive oil and Maldon salt (or similar), to serve
freshly ground black pepper



Put the yeast, sugar, salt and olive oil into a bowl, stir to dissolve the yeast.
Add the durum wheat flour and the plain flour, knead by hand or using a machine for at least 5 minutes. Set aside to prove until doubled in size, about 45 minutes.
Preheat oven to 225 C, leave the baking tray in the oven.
Dust your working surface with some flour, divide the dough in half and roll both out quite thinly. (You may need more flour here.) Place on a sheet of baking parchment.
Spread the ricotta onto the pizzas, and divide the mozzarella slices between the two. Sprinkle over some grated Parmesan, pine nuts, garlic and rosemary.
Slide one of the pizzas (on the baking parchment) onto the hot baking tray and put in the oven for about 5-10 minutes. (The time depends on the thickness of your pizza.)
Repeat with pizza number 2.
Drizzle over some olive oil and sprinkle on some Maldon salt and freshly ground black pepper. Serve straight away.





6 kommentarer:

  1. Denne skal prøves! Elsker pizzaene på Villa Paradiso!

    SvarSlett
  2. Kunne ikke vært mer enig, Silje!! :-)

    SvarSlett
  3. Mmm den ser god ut, jeg har ikke smakt den varianten av pizza, tror jeg må prøve det.
    Ha ei fin ny uke! Klem : )

    SvarSlett
  4. Takk for det, Gry!
    En fin ny uke til deg også :)
    Maria

    SvarSlett
    Svar
    1. Merkelig tekst jeg hadde fått i svaret mitt...? Skrev: Mmm den ser god ut,har ikke smakt den varianten før, tror jeg må prøve den. Ha ei fin ny uke! Klem :) (ser ut til at det er blitt oversatt...?)

      Slett
    2. For meg så er det akkurat det du sier der som står..? Kanskje en instilling på datamaskinen din? :-S
      Hyggelig med kommentarerer det uansett :)

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...