søndag 24. juni 2012

Nutella-iskrem
(Nutella ice cream)

Denne Nutella-iskremen er så god at det finnes ingen fotograf i verden som kan klare å få fram den ubeskrivelig gode smaken og den silkemyke konsistenden på bilde. Jeg kunne jo ha brukt timesvis på å prøve, men det er rett og slett bortkastet tid; på dette tidspunktet ville jeg bare hive meg over skåla.


No photographer in the world can bring justice to this ice cream and its amazing taste and silky consistency. I could have spent hours trying, but to be frank it would be a waste of time. At this point I just wanted to dig in.

Du trenger:
4 eggeplommer (hvitene kan du bruke til marengs, de kan også fryses i en liten plastpose)
80 g sukker
3 dl kremfløte
2 dl matfløte
100 g mørk sjokolade, helst med 70% kakaoinnhold
2 ss kakaopulver av god kvalitet (til denne iskremen bruker jeg denne kakaoen)
200 g Nutella


Pisk eggeplommer og sukker til en tykk og lys eggedosis.
Tøm fløte over i en kjele og varm opp til kokepunktet, ta kjelen av platen. Tøm dette over eggedosisen, litt om gangen, mens du visper hele tiden (dette for å avklimatisere eggene, det er ikke sukret eggerøre du er ute etter her...).
Smelt sjokoladen og visp denne inn i eggedosis- og kremblandingen sammen med kakaopulveret.
Vask og tørk kjelen og tøm blandingen oppi. Varm opp på lav/middels varme mens du rører mer eller mindre hele tiden, helt til sjokoladekremen tykner (ca 10 minutter). Hold et øye hele tiden så det ikke blir så varmt at det skiller seg.
Nå er selve sjokoladekremen ferdig, ha den over i en bolle el.l og la den avkjøles litt før du visper inn Nutellaen. Avkjøles til den er helt kald.
(forts. under)




You'll need:
4 egg yolks (use the whites to make a meringue, or freeze for later use)
80 g sugar
300 ml double cream
200 ml single cream
100 g dark chocolate, preferably 70% cocoa solids
2 tbsp good-quality cocoa powder
200 g Nutella


Whisk the egg yolks with the sugar until thick and creamy.
Pour the cream into a pan and heat until it's just about to come to the boil, remove from the heat. Pour into the egg yolks, a little at a time, beating all the while (to acclimatize the eggs, you don't want sugary scrambled eggs).
Melt the chocolate and whisk into the mixture, followed by the cocoa powder.
Wash and dry the pan, then pour it all in. Warm the mixture on a low-medium heat, stirring, until thickened (about 10 minutes). You need to keep a close eye here to avoid the mixture from curdling.
The chocolate custard is done, pour into a bowl or so and leave to cool a little before whisking in the Nutella. Leave to cool until completely cold.






Den avkjølte sjokoladekremen skal bli fin og tykk, omtrent slik:
The cooled chocolatey custard should be nice and thick, like this:

Hell alt over i en iskremmaskin, og følg produsentens bruksanvisning.


Pour into an ice cream machine, following the manufacturer's instructions. 

Har du ikke en slik så kan du tømme blandingen over i en plastboks med lokk og sette den i fryseren, men da må du ta den ut hver time i 3 timer under innfrysningen og kjøre den i food processoren før den fryses videre. (Dette for å unngå at iskrystaller dannes.)


If you don't have an ice cream machine you can freeze the ice cream in a plastic tub in the freezer. If you do so you should take it out every hour for 3 hours as it freezes and whizz in the food processor. (To get rid of any ice crystals that form during freezing.)


ENJOY!!                                                                                










3 kommentarer:

  1. Mmmm - dette ser jeg at vil bli min nye favoritt - skal definitivt prøves - har fått ny iskrem-maskin - rommer ikke mer enn 3 dl, men den det fulgte med to boller - så nå blir det nutella-is, ja :)

    Fin kveld til deg!

    SvarSlett
  2. Hei Bente, håper du liker den like godt som meg ;)

    Thanks, Julie! I just looove Nutella...:-P

    Maria

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...