Hverdagsmiddager er de jeg lager flest av, så derfor er det naturlig nok flest slike middager her på bloggen. Jeg prøver også å øke grønnsaksmengden litt i måltidene og her får man vel dekket minst et par-tre av de anbefalte 5-om-dagen. Alle monner drar ;)
Du trenger:
(2 porsjoner, men doble gjerne om du trenger til 4)
1 rødløk, skåret i "båter"
1 rød paprika, i strimler
1 gul paprika, i strimler
1/2 squash, skåret i tykke rundinger og deretter i to
2-3 hvitløksfedd
en skvett olivenolje
salt og pepper
liten håndfull cherrytomater
2 laksefileter (à ca 150g)
litt sitronsaft
noen basilikumblader
Sett ovnen på 200 C.
Ha løk, paprika, squash og hvitløk i en ildfast form, ringle over litt olivenolje og bland.
Sett formen i ovnen i ca 15 min.
Legg laks over grønnsakene og putt cherrytomatene inn her og der.
Salte og pepre, klem over litt sitronsaft og drypp litt olivenolje på fiskebitene.
Sett tilbake i ovnen ca 10-12 minutter til, eller til laksen er akkurat gjennomstekt. (Jeg liker at den fortsatt er litt mørkerosa i midten, i såfall tar man den ut etter max 10 min.)
Ha noen basilikumblader på toppen før servering.
(Hvis du vil kan du jo servere litt ris eller poteter ved siden av, men jeg synes ikke det er nødvendig.)
mmmmmm
SvarSlettNam, den såg god ut:)
SvarSlettAnbefales :)
SvarSlettBra blogg, Maria!
SvarSlettDet er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til http://vg.no
Er det noen som har tips om gode blogger jeg bør anbefale så send meg en link på magne.antonsen [æ] vg.no Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg
Det var veldig hyggelig, Magne, tusen takk!
SvarSlett