Broccoli kan brukes på utallige måter, og hvis du vil gjøre litt mer ut av den som tilbehør så kan jeg anbefale å gratinere den. Gratinert broccoli passer bra til det meste av kjøtt og fisk, men den blir nesten et måltid i seg selv etter å ha fått denne behandlingen!
Du trenger: (ca 3-4 pers, som tilbehør) 350 g broccoli, i mindre "buketter" 2 ss smør 2 ss hvetemel en klype cayennepepper 3 dl melk 50 g gulost, f.eks Jarlsberg 2 ss nyrevet Parmesan + litt ekstra til toppen 2 ss brødrasp
Sett ovnen på grillfunksjon, 220 C. Ha broccolibukettene i en kjele med kokende vann, kok i 2-3 minutter. La dem renne av i et dørslag og deretter ha dem over i en smurt, ildfast form. Smelt smøret i en liten kasserolle, rør inn mel og cayennepepper og fortsett å røre i et minutt eller så. Ta kasserollen av plata og rør inn melken gradvis før du setter den på varmen igjen, rør og kok til melken er kokt inn og "sausen" har tyknet, ca 2 min. Slå av plata og rør inn gulost og Parmesan slik at osten smelter inn. Hell ostesausen over broccolibukettene i formen, dryss over brødrasp og litt ekstra Parmesan og sett i ovnen til toppen er gyllen, det tar ikke mange minuttene. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar