Du trenger: 100 g smør 100 g mørk sjokolade, min. 70% kakaoinnhold 125 g sukker 3 egg 75 g hvetemel 1/2 ts bakepulver 1 ss kakaopulver (bakekakao) 100 g mørk sjokolade, grovhakket/i småbiter
Til ostekakemixen: 200 g kremost naturell 2 eggeplommer 75 g sukker
Kle innsiden av en form med bakepapir, formen bør være ca 20x20 cm. Sett ovnen på 180 C. Smelt smør og 100 g sjokolade sammen i microen eller over vannbad, rør godt. Ha dette over i en større bolle og rør inn sukkeret og eggene. Sikt over hvetemel, bakepulver og kakao, tilsett 100 g sjokolade i småbiter og vend alt sammen med en slikkepott. Hell sjokoladeblandingen over i den bakepapirkledde formen. Lag ostekakemixen ved å vispe sammen kremost, eggeplommer og sukker. (Eggehvitene kan du ha i en ren plastpose og putte i fryseren til framtidige marengser eller annen bakst som krever ekstra eggehviter.) Ha ostekakemixen over sjokoladeblandingen i formen, bruk en skje og fordel "blobber" litt her og der. Bruk så bakenden av en kniv/gaffel/skje til å lage et slags marmorert mønster i overflaten: |
Tror jeg lagde omtrent samme kake her for en tid sammen. Fantastisk godt med ostetoppingen som stekes med kaken. Mums! Synes det passer godt med friske bær til:)
SvarSlettHelt enig, friske jordbær eller bringebær f.eks hadde vært herlig forfriskende tilbehør :)
SvarSlett