mandag 13. mai 2013

Linguine med scampi, tomat og chilli


Det er noen hverdagsmiddager igjen før hele Norges store festdag, og man vil jo gjerne ha god mat i dagene før også... Både farger og ingredienser her gir assosiasjoner til sommer, retten er "lett" på alle måter, og veldig rask å lage. 


Du trenger:
(2 porsj.)
200 g linguine, spaghetti eller annen pasta

4-6 tomater
1 ss olivenolje
1 hvitløksfedd
en klype tørkede chilliflak (kjøpes i velassorterte matforretninger, eller f.eks hos Gourmetpikene. Alternativt kan du bruke 1/2 finhakket fersk chilli)

noen dråper rødvinseddik
en klype sukker
salt og pepper
150-200 g rå scampi (husk å fjerne "tarmen" langs ryggen dersom dette ikke allerede er gjort)
litt hakket bladpersille, til servering

Kok pasta etter anvisning på pakken.
I mellomtiden: Grovhakk tomatene. Ha olivenolje i en stekepanne og varm opp på medium/høy varme, ha i tomatene og legg på lokk (evt et ark aluminiumsfolie). La dette putre i 5-6 minutter, tilsett hvitløk, chilli og eddik, pluss en klype sukker og litt salt/pepper, og la det putre noen minutter til (fortsatt med lokk).
Ta av lokket og ha i scampiene, kok til de akkurat har rukket å gå fra å være grå til å bli rosa. Det skal ikke mange minuttene til før konsistensen blir som viskelær!
Bland tomat/scampi-sausen med pastaen, dryss over hakket bladpersille og servér med én gang.(P.S. Jeg er fullt klar over at det å bruke scampi er svært politisk ukorrekt, men jeg kan forsikre deg om at jeg ikke er noen storforbruker. Flere butikker selger nå såkalte bærekraftige scampi, dessuten kan du gjerne bruke reker eller annen sjømat her istedet dersom du ønsker det. ;)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...