Pai er super gjestemat siden den kan lages på forhånd, dessuten kan eventuelle rester ta plass i matboksen eller fryses ned til en dag du ikke orker å lage mat.
Dette er en pai med spennende smaker; kombinasjonen av rødløk i balsamico og fransk chèvre-ost gir et lite "smaks-kick" i forhold til den klassiske varianten, i tillegg gir timian et lite hint av Middelhavet...
Du trenger:
(ca 6 personer)
Paideigen:
250 g
hvetemel
1 ts salt
125 g
smør, i terninger
1 egg
Fyll:
1 ss
olivenolje
1 rødløk,
skåret i tynne halvmåner
2 ss
balsamicoeddik
1 glass
grillet paprika, avrent
200 g
chèvre, skåret i skiver
1 ss
hakket timian
3 egg
1,5 dl
matyoghurt eller crème fraiche
Sett
ovnen på 180 C.
Ha mel,
salt og smør i en food processor og kjør til blandingen ligner brødsmuler.
Tilsett egget og kjør maskinen bare akkurat nok til at deigen samles i en
klump. (Hvis du trenger mer fuktighet så prøv deg fram med 1-2 ss melk.) Pakk
deigen inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i minst en halvtime.
Kjevle ut
deigen nokså tynt og legg den over i en smurt paiform (ca 23 cm), press den
forsiktig inntil kantene. Prikk over bunnen med en gaffel og sett den i ovnen i
ca 20 minutter.
I
mellomtiden lages fyllet. Varm 1 ss olje i en kjele og ha i oppskåret rødløk.
Stek dette til løken blir myk, ca 8-10 minutter, tilsett deretter balsamico og
stek i ytterligere 5 minutter.
Spre «løkmarmeladen»
over det forstekte paiskallet, fordel så paprika og til slutt chèvre.
Rør
sammen egg og yoghurt, ha i hakket timian og litt salt og pepper før du tømmer
blandingen over paifyllet. Sett paien i ovnen i ca 30 minutter, eller til
eggeblandingen er nokså fast og overflaten har fått fin gylden farge.
Tips: for
å forsikre deg mot at bunnen i paien blir «rå» kan du pensle over med litt egg
etter at du har forstekt den, sett den deretter i ovnen i 5 minutter til før
har i fyllet. Ved å gjøre dette forsegles bunnen, slik at den ikke trekker til
seg fuktigheten fra eggeblandingen under steking.
|
Lekker :)
SvarSlettTakk for det, Nina!
SvarSlett