Du trenger:
(4 porsjoner)
200 g hel rug (eller hvete eller bygg)
200 g chorizo, i tynne skiver
1/2 stor eller 1 mindre rødløk, skåret i tynne halvmåner
250 g aspargesbønner, delt i to
400 g hvite bønner på boks, f.eks canneline eller lima (skyllet og avrent)
200 g cherrytomater, delt i to
saft av 1 sitron
salt og pepper
to store håndfuller små salatblader, f.eks ruccola, spinat, feldsalat
Kok rug- eller hvetekornene etter anvisning på pakken. (Som regel kokes de i rikelig med vann i ca 1 time. Hell av vannet som blir til overs etter kokingen.) Varm litt olivenolje i en stor stekepanne, stek chorizoskivene til de får farge på begge sider. Skru ned varmen og ha i løk, stek videre i noen minutter til løken begynner å mykne litt. Fortsatt på svak varme; ha i aspargesbønner, hvite bønner, cherrytomater og sitronsaft, og til slutt de kokte kornene. Bland alt sammen i stekepannen til alt er noenlunde varmt og smak til med salt og pepper. Fordel salatblader på én stor eller flere mindre tallerkener, ha over den lune blandingen fra stekepannen og servér straks. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar