Du trenger:
(2 personer som lunch, eller 3-4 personer som forrett)
60 g quinoa
1 ss olivenolje
1 hvitløksfedd, finhakket
150-200 g rå reker, uten skall (evt. behold «halen»)
150g gode tomater, skåret i båter
liten håndfull bladpersille, hakket
liten håndfull dill, hakket
3 vårløk, skivet
1 stor, moden avocado, skrellet og skåret i biter
liten håndfull svarte oliven uten stein, grovhakket
juice fra 1/2 sitron
salt and pepper
Ha quinoaen i en kasserolle, kok etter anvisning på pakken (ca 20 minutter).
I mellomtiden har du olivenolje i en stekepanne, ha oppi hvitløk og de rå rekene. Stek i 2-3 minutter eller til rekene blir rosa (du kan bruke ferdige reker i stedet, men i såfall ha dem oppi pannen etter at hvitløken har fått frese litt, legg så på lokk og skru av varmen.)
Ha alt i en bolle; tomater, persille, dill, vårløk, avocado, oliven, sitronsaft og quinoa. Salte og pepre.
Fordel på tallerkener eller skåler, og ha oppi rekene til slutt.
Servér med et par halve skiver toast og litt smør, om du vil. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar