onsdag 18. juni 2014

Chocolate Vanilla Wafers


Jeg har laget Vanilla Wafers noen ganger nå, de er jo bare så gode og passer perfekt i tiramisù eller til is og andre desserter. Da Oliver på 8 år her hjemme spurte om jeg ikke kunne lage en sjokoladevariant så var ikke mor vond å be. Hvis du ikke har vært borti disse før så er dette myke, fjærlette "kjeks" som er elsket av både store og små. Takk til Manuela fra Passion4Baking for "moder-oppskriften"!






(Opprinnelig oppskrift hentet fra passionforbaking.com.)
Du trenger:
4 egg
225 g sukker
frøene fra 1 vaniljestang eller 1 ts vaniljeekstrakt
300 g hvetemel
2 ss kakaopulver
1 ts bakepulver
litt vanlig strøsukker, til pynt

Sett ovnen på 190 C.
Ha egg, sukker og vanilje i en stor bolle, sett bollen over en kjele med kokende vann og visp med en håndvisp til sukkeret er oppløst.
Ta bollen av varmen og fortsett å visp med en elektrisk håndmixer, eller ha eggedosisen over i en mikserbolle og visp i kjøkkenmaskinen. Nå skal det vispes helt til eggedosisen er skikkelig luftig, dette tar noen minutter.
Sikt sammen hvetemel, kakaopulver og bakepulver og tilsett dette i to-tre omganger. Vend det inn med en slikkepott. 
Nå er røren klar, ha den over i en sprøytepose med rund tipp og lag rundinger på to bakepapirkledde stekebrett. (Dersom du ikke har sprøytepose så kan du bare bruke to spiseskjeer, men da blir ikke kjeksene helt runde.)
Dryss over litt vanlig sukker rett før steking.
Stekes midt i ovnen i ca 10 minutter, avkjøles noen minutter på brettet før du overfører dem til en rist.

Disse nytes som de er, eller sammen med f.eks litt iskrem og ferske sommerbær..
Hvis du vil lage den originale vaniljevarianten så bare utelat kakaopulver i røren.

Enjoy!











Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...