tirsdag 29. juli 2014

Frisk og sommerlig bærkake



Håper dere alle koser dere i sommervarmen, det gjør i hvertfall jeg...
Da det var som aller varmest her forrige uke var det rett og slett for varmt til å være ute, og jeg som ikke akkurat er noen badenymfe trakk heller til kjøkkenet og laget denne kaken. Jeg er så heldig å ha noen bærbusker i hagen, så bærblandingen jeg brukte her (rips, solbær og bringebær) kom rett fra buskene bak huset før de havnet i kaken. Man skal virkelig ikke undervurdere de små gleder i livet! :-)








Du trenger:
(ca 9 biter)
100 g hvetemel
50 g maismel
litt under 1 ts bakepulver
en klype salt
75 g smør, mykt/romtemperert
150 g sukker
2 medium str. egg
1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljepaste
3/4 dl (75 ml) yoghurt naturell
ca 200-250 g bær, f.eks bringebær, solbær, blåbær, bjørnebær, rips

Sett ovnen på 170 C.
Kle en bakeform med bakepapir, jeg brukte her en 20 x 20 cm firkantet form, men du kan like gjerne bruke en rund form ca 22-24 cm i diameter.

Sikt hvetemel, maismel, bakepulver og salt over i en bolle og sett det til side så lenge.

Ha smør og sukker i en annen bolle og visp dette til det blir lyst og luftig, ca 2-3 minutter.
Tilsett eggene, ett om gangen, og visp godt etter hvert egg.
Ha i vaniljeekstrakt og visp den godt inn.
Ha melblandingen oppi og rør den inn med en slikkepott, tøm så over yoghurt naturell og rør til alt er godt blandet.

Fyll bakeformen med røren og jevn til overflaten før du legger bærene på toppen. Hvis du vil kan du drysse 1 ss sukker over bærene før du setter kaken i ovnen.
Stekes i midten av ovnen i ca 35-40 minutter, tiden avhenger av størrelsen på formen du bruker. Sjekk med en kakepinne etter 30-35 minutter.

Sett formen på en rist og avkjøl den litt der før du tar kaken ut.
Servér gjerne mens den fortsatt er litt lun, fortrinnsvis med litt vispet kremfløte, litt vaniljeis eller vaniljesaus. Eller litt crème fraîche eller kesam.

Nyt sommeren! :)









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...