søndag 26. desember 2010

Lett suppe med rødbeter (Easy and light beetroot soup)

(Scroll for English)



Hei igjen, jeg håper dere har en strålende julefeiring alle sammen! Julemiddagene begynner å kjennes på kroppen, derfor er det deilig med en lett middag i mellomdagene fram mot Nyttår. Denne suppa er "lett" i dobbelt forstand; lett å lage og lett for kroppen, og den får en nydelig farge som gjør den litt mer spennende og innbydende, både for øyet og for smaksløkene ;)

Hello again, I hope you are all enjoying the holidays! My body has started to notice the heavy Christmas dinners, which is why a light dinner in between Christmas and New Year is such a lovely break. This soup is light and good for you, and it's also easy to make. The wonderful colour makes it a little more interesting and tempting, both for the eye and for the taste buds ;)


Du trenger:
(ca 4 personer)
2 hvitløksfedd, finhakket
2 ss olivenolje
2 store poteter, skrellet og skåret i små terninger
litt mindre enn ¼ hvitkål eller Savoykål, skåret i små biter
1,5 liter grønnsaksbuljong
250 g rødbeter (rå), skrellet og raspet
2 ss rømme eller crème fraîche
litt gressløk
Melba-toast og smør, til servering (eller servér rundstykker ved siden av istedet)

Varm opp oljen i en kasserolle og ha i hvitløk, stek et par minutter på lav/middels varme før du har oppi potetterninger og kål. Rør litt, og hell over grønnsaksbuljongen.
Kok forsiktig i 10 minutter, ha oppi raspet rødbete og kok i 10 minutter til.
Smak til med salt og pepper og servér i suppeskåler med en liten klatt rømme/crème fraîche og gressløk.


You'll need:
(about 4 servings)
2 garlic cloves, finely chopped
2 tbsp olive oil
2 large potatoes, peeled and diced
a little less than ¼ cabbage (or Savoy cabbage)
1,5 litres (about 3 pints) vegetable stock (from a cube is fine)
250 grams beetroot (raw), peeled and grated
2 tbsp sour cream or crème fraîche
few batons snipped chives
Melba toasts and butter, to serve (or serve with bread rolls instead if you like)

Heat the oil in a pan and sweat the garlic over a low heat for a couple of minutes.
Add the potato and cabbage, give it a good stir then pour in the vegetable stock.
Simmer for 10 minutes, then add the grated beetroot and simmer for another 10 minutes.
Season to taste, and serve in bowls with a dollop of sour cream/crème fraîche and the chives.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...