fredag 17. desember 2010

Julegodis: Baci-konfekt (Baci)

(Scroll for English)



Mange turister kommer hjem fra Italia med Baci i kofferten; herlig mørk sjokoladekonfekt fylt med myk hasselnøttsjokolade, og inni all denne deiligheten finner man en hasselnøtt i midten. «Baci» betyr «kyss» («bacio» i entall) og opprinnelig skulle det også ligge en liten kjærlighetserklæring inni papiret - det kan være en hilsen om vennskap og kjærlighet, eller sitater fra kjente poeter. Jeg er ingen dikter så jeg nøyet meg med å lage Baci med «kokkens» kjærlighet istedet... Produsenten sier om sin konfekt: «The Italian way to say I love you». Så det er bare å brette opp ermene, så har du en julegave laget av - og gitt med - kjærlighet ;)

Many tourists return from Italy with Baci in their suitcase; a delicious dark chocolate praline filled with soft hazelnut chocolate, and inside of all this gorgeousness you'll find a hazelnut in the centre. «Baci» means «kiss» («bacio» for singular) and originally there should also be a love note inside the wrapper – it could be a message of friendship and love, or quotes from famous poets. I'm no poet so I rather made the Baci with the love of the cook... The producer says this about their pralines: «The Italian way to say I love you». So roll up your sleeves and you'll soon have a Christmas gift made of - and given with - love ;)


Du trenger:
(ca 20 stk)
150 g mørk sjokolade, hakket
ca 1 dl hasselnøtter
100 g Nutella (eller bruk Nugatti om du ikke finner Nutella)
20 små former av aluminiumsfolie


You'll need:
(about 20 pralines)
150 grams dark chocolate, chopped
about 100 ml/1/2 cup hazelnuts
100 grams Nutella
20 small aluminum cups (for confectionery use)



Smelt halvparten av sjokoladen (enten over vannbad eller i microovn).
Bruk en skje og/eller liten pensel og ha litt sjokolade i hver form, pass på at hele innsiden dekkes:
(Sett formene kaldt en liten stund.)

Melt half the chocolate (either over a pan of simmering water or in the microwave).
Use a spoon and/or a small brush and add some chocolate to each cup, making sure bottom and sides are covered:
(Put in the fridge while you get on.)




I mellomtiden: rist nøttene i en tørr stekepanne, ha dem over i et rent kjøkkenhåndkle og gni av det løse skallet:

Toast the nuts in a dry frying pan, transfer to a clean kitchen towel and rub the skin off:



Ta 20 hasselnøtter til side og hakk resten ganske smått.
Myk opp Nutellaen noen sekunder i microovnen, eller over vannbad.
Ha i de hakkede nøttene og bland dem inn.
Ha en liten skje Nutella/nøtte-blanding i formene (hvor sjokoladen på bunn og kanter nå har stivnet) og putt en hel nøtt nedi:

Put 20 hazelnuts aside and chop the rest quite finely.
Soften the Nutella in the microwave for a few seconds (or over a pan of simmering water).
Mix the chopped nuts into the Nutella.
Use a teaspoon and add a small dollop of the Nutella-mixture to each cup (by now the chocolate should be set), and put one whole hazelnut into each centre:




Smelt resten av sjokoladen og bruk en liten skje igjen til å dekke over Nutellafyllet.
Du kan gjerne ha noe pynt på her, men det er ikke nødvendig.
Sett kaldt til baci'ene har stivnet helt.

Melt the rest of the chocolate and use a small spoon or so to cover the filling.
You could add some seasonal decorations here, but it's really not necessary.
Place the baci in a cool place until completely set.







ENJOY!


4 kommentarer:

  1. Hei! Dette så godt ut! :) Hvor får du kjøpt de små alluminiums-formene?
    Hilsen Hilde Marie

    SvarSlett
  2. Hei Hilde Marie, jeg kjøpte dem på Traktøren, men har sett dem i flere kjøkkenutstyrsforretninger :)

    SvarSlett
  3. Ok :) Hvor lenge rister du nøttene i stekepanna? Og hvor lenge holder denne konfekten seg? Best å oppbevare den i kjøleskap sikkert!?..

    SvarSlett
  4. Hei, man rister dem til du ser at det mørkebrune "skallet" begynner å løsne; da kan det gnis av etterpå. Konfekten holder seg ganske lenge om du oppbevarer den i kjøleskapet, i hvertfall 6-8 uker :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...