Du trenger:
50 g smør, mykt/romtemperert
50 g lyst brunt sukker
200 g hvetemel
1 ts bakepulver
30 g kakaopulver (bakekakao)
2 ss lys sirup
1 egg
melis (til kjevlingen)
Sett ovnen på 200 C og gjør klar et stekebrett med bakepapir.
Ha alle ingrediensene (bortsett fra melis) i en bolle og mix med en håndmixer (eller annen kjøkkenmaskin) til alt er godt blandet.
Sett deigen i kjøleskapet en stund så den blir litt fastere, ca halvtime.
Dryss litt melis på bordet og legg deigen på, dryss litt melis oppå deigen også.
Ta fram en kjevle og kjevle ut deigen forsiktig til den er ca 1/2 cm tykk:
(forts. under)
You'll need:
50 grams butter, softened
50 grams light brown soft sugar
200 grams plain flour
1 tsp baking powder
30 grams cocoa powder (unsweetened)
2 tbsp golden syrup
1 egg
icing sugar (for rolling)
Preheat your oven to 200 C and line a large baking tray with baking paper.
Place all the ingredients (minus the icing sugar) in a bowl (or in the bowl of an electric mixer) and mix until everything is combined and the mixture comes together.
Put the dough in the fridge for about half an hour to firm up.
Turn out on to a work surface dusted with icing sugar and roll out gently, with a pin dusted with icing sugar, to a depth about 1/2 cm:
(cont. below) |
Disse så kjempe gode ut:) Du lager jo så mye som ser sååå godt ut:) disse tror jeg at jeg bare må prøve:)
SvarSlettGod helg:)
Tusen takk for det!
SvarSlettGod helg til deg også :)
Maria they look very nice!
SvarSlettThank you, Anna! :)
SvarSlettJeg holder på å lage disse nå, men "deigen" virker veeeeldig smuldrete - skal den være sånn? Jeg har til og med hatt oppi et ekstra egg, men det virker ikke som at blandingen er så fast som den skal være.
SvarSlettHmmm det var rart, jeg hadde motsatt problem og måtte ha i mer mel...
SvarSlettPrøv å ha i 1-2 ss kaldt vann, det burde gjøre susen. Håper resultatet blir bra til slutt! :-)
So pretty!
SvarSlettIlana xoxo
Min deig ble også veldig kornete, måtte tilsette mer smør og egg. Spent på om det går likevel. Hvis ikke prøver jeg med vann som du foreslår.
SvarSlettHmm.. spørs om jeg skal oppjustere smørmengden noe, siden flere får for tørr deig.
SvarSlettMaria :)