mandag 11. april 2011

Huevos Rancheros

(Scroll for English)

Huevos rancheros ("cowboy-egg") er stekte egg på meksikansk vis; servert oppå tortillas og med en hot tomatsalsa ved siden av. Tradisjonelt sett skal de serveres med maistortillas, men jeg brukte hvetetortillane som du finner oppskrift på HER. Dette er en super helgefrokost for dem som liker en litt kraftigere frokost enn müsli og yoghurt, for meg passer huevos rancheros best som brunch eller lunch. 
Nå er det en stund siden jeg var på en hurrameghei-fest, men jeg kan også forestille meg at dette kunne vært den ultimate dagen-derpå-maten...
Et annet klassisk tilbehør til huevos rancheros er "refried beans", og Ina i bloggen Mat på Bordet har en bra oppskrift på dette HER.


Huevos rancheros are fried eggs Mexican style; served on top of tortillas with a spicy tomato salsa. Traditionally they are served with corn tortillas, but I use the wheat tortillas I made the other day (recipe HERE). This is a great weekend breakfast for those who enjoy a heartier breakfast than müsli and yoghurt, for me this dish is perfect for brunch or lunch.
It's been a while since I was a party-girl, but I can imagine that this would be the ultimate meal after a night out... 
Another classic accompaniment is refried beans, Ina has a great recipe on her blog. (NB. in Norwegian).


Du trenger:
(4 personer)
4 store eller 8 små tortillalefser (av hvete eller mais)
8 egg
1/2 rødløk, skåret i tynne halvmåner
liten bunt frisk koriander, hakket
Valgfritt (men veldig godt til!): sprøstekt bacon

Salsaen:
2 ss solsikkeolje
1 løk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
1-2 chilli, gjerne jalapeño, finhakket (ta ut frøene om du ikke vil ha det altfor hot)
1 boks (400g) grovhakkede tomater
juice av 1/2 lime
en skvett Tabascosaus

Lag tomatsalsaen:
Ha oljen i en kasserolle, bruk medium varme og ha i løk og hvitløk og stek forsiktig i 10 minutter.
Ha i tomatene og la dette småkoke uten lokk i ca 10 minutter. (Hvis du skal ha bacon også kan du steke den mens salsaen koker.)
Rør inn limejuice og smak til med Tabascosaus, salt og pepper.
Stek eggene som du liker dem (jeg syns det er best med en nokså rennende plomme), ha litt salt på.
Fordel tortillas utover tallerkener, legg 2 egg på hver tallerken og ha noen skjeer med tomatsalsa rundt eggene.
Dryss over hakket koriander og rødløk, og legg på bacon hvis du har.


You'll need:
(4 portions)
4 large or 8 small wheat or corn tortillas
8 eggs
1/2 red onions, sliced into thin half moons
small bunch fresh coriander, chopped
Optional (but a very nice addition!): crispy bacon

The salsa:
2 tbsp sunfloweroil
1 onion, finely chopped
2 garlic cloves, finely chopped
1-2 chillies, such as jalapeño, finely chopped (deseed if you want less heat)
1 can (400 grams) chopped tomatoes
juice from 1/2 lime
dash of Tabasco sauce

Make the salsa:
Heat the sunflower oil in a pan (medium heat) and add the onion and garlic, then fry gently for 10 minutes.
Add the tomatoes and simmer (no lid) for about 10 minutes. (If you're having bacon as well, you chould fry it while the salsa is cooking.)
Stir in lime juice and season to taste with Tabasco, salt and pepper.
Fry the eggs to your liking (I like the yolks to be slightly runny), season with salt.
Divide the tortillas between plates, place the eggs on top and spoon the tomato salsa arond the eggs.
Scatter over the chopped coriander and red onion, and the bacon if using.

6 kommentarer:

  1. Takk selv, Ina! Det passet så bra her :)

    SvarSlett
  2. Mmh, huevos rancheros er DIGG! Bor for tiden hos en meksikansk familie på vestkysten av Mexico og en variant av dette er gjerne helgekost! Kan serveres sammen med frijoles også :)

    Ellers må jeg si TUSEN takk for masse inspirasjon til oreokjeks, müslibars, kaker, muffins etc. Når jeg kommer hjem fra Mexico skal jeg finne frem bakebollen!

    SvarSlett
  3. Sørlie Jørlie - tusen takk for kjempekoselig kommentar :)
    Det høres kjempespennende ut å bo i Mexico, skulle gjerne vært over en tur for å smake på autentisk meksikansk mat :-P

    SvarSlett
  4. Jeg lagde dette til middag igår – det ble kjempegodt! Mannen min spurte med en gang om vi kune ha dette igjen. Det pleier han ikke å si! Kanskje det blir dette om igjen i helgen... Tusen takk!

    SvarSlett
  5. Det var kjempehyggelig å høre, Lindsey!
    Takk for at du tok deg tid til å melde fra :)
    Maria

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...