onsdag 20. april 2011

Påskekjeks (Easter cookies)


Her ser dere resultatet etter en liten økt på kjøkkenet med barna... Moro for liten og stor, også kommer man i fin påskestemning :)
Jeg doblet oppskriften, så nå har vi flere små kakebokser fulle av påskeharer, påskekyllinger og "egg" - de blir hyggelige å ha med når vi skal på besøk til andre søtmomser i påsken!
(Oppskriften er hentet fra boken Nigellas Fest: en hyllest til livet" av Nigella Lawson.)

Here's the result after my little workshop in the kitchen with the boys... We all had fun making them, and now we're definitely ready for the Easter holidays :)
I doubled the recipe, so now we have several small cookie jars full of Easter bunnies, Easter chickens and  "eggs" - nice to bring along when visiting other sweet toothers over the holidays!
(The recipe is from the book Feast: Food that celebrates life by Nigella Lawson.)


Du trenger:
(ca 25-30 kjeks)
90 g smør, mykt
100 g sukker
1 stort egg
1/2 ts vaniljeekstrakt (eller brk 1 ss vaniljesukker)
200 g hvetemel
1/2 ts bakepulver
1/2 ts salt
Noen pepperkakeformer til utstikking, med påsketema hvis du har
Melis (ca 150 g), til pyntingen, og konditorfarge
Evt. kakepynt til dryssing


You'll need:
(about 25-30 cookies)
90 grams soft butter
100 grams caster sugar
1 large egg
1/2 tsp real vanilla extract
200 grams plain flour
1/2 tsp baking powder
1/2 tsp fine salt
Cookie cutters, Easter shapes if you have them
Icing sugar (about 150 grams) for the decoration, and food colouring, if you like
Optional: sprinkles


Sett ovnen på 180 C.
Visp sammen smør og sukker til det blir lyst og luftig.
Ha i eggene og vanilje, og visp igjen.
Bland sammen hvetemel, bakepulver og salt, og tilsett dette gradvis. Nå blander du bare så mye du må for at alt skal være blandet, ikke mer.
Deigen skal se omtrent slik ut:

Preheat oven to 180 C.
Cream the butter and sugar until pale and fluffy.
Add the eggs and vanilla, beat thoroughly.
In another bowl, combine the flour, baking powder and salt. Then add this to the mixture and mix just enough for everything to be combined.
The dough should look something like this:


Ha deigen over på et stort stykke plastfolie, og pakk den inn.
Sett i kjøleskapet inntil du skal bruke den, minst 1 time. (Min ble stående to døgn, det gikk også helt fint.)

Wrap the dough in cling film and rest in the fridge for at least 1 hour. (Mine was left in there for 2 days, apparently that was ok, too.)


Når du er klar for å trykke ut kjeks er det bare å drysse litt mel på bordet, og starte kjevling og trykking. Hvis deigen kjennes for løs ut, bruk mer mel.

When you're ready to produce the biscuits - just sprinkle some flour onto your working surface and get rolling and cutting. If the dough feels too sticky to be rolled out, just use more flour.


Legg figurene utover to stekebrett med bakepapir, stek i ovnen i ca 7-12 minutter, tiden varierer litt ettersom hvor tykk deigen er, og hvor store figurene er. De skal bli litt gylde ytterst i kantene.

Place the biscuits on two baking trays lined with baking paper, bake for 7-12 minutes, the time depends on how thick your dough is, and what kinds of shapes you are using. They should be slightly golden around the edges.


Legg kjeksene over på en rist til avkjøling.
Når de er avkjølte er det bare å slå seg løs med melis, konditorfarge og kakepynt!

Transfer the cookies to a wire rack to cool.
When completely cool, bring out the icing sugar, food colouring and sprinkles!


Oliver (5 1/2) viser sin kunstneriske side...

Oliver (5 1/2) shows his artistic sides...



Håper dere alle får en strålende påske :-D

Hope you'll all have a fabulous Easter :-D


6 kommentarer:

  1. Nam! Så både godt og koselig ut :)) Hvor har du fått tak i kakeformer med påskemotiv?

    God påske! :))

    SvarSlett
  2. Så søte:) Jeg lurer også på hvor du har fått tak i kakeformene?

    Ha en fin påske:)
    Hanne

    SvarSlett
  3. Hei, takk for koselige kommentarer :)

    Det er noen år siden jeg kjøpte de formene, men det var enten Rafens eller Traktøren.

    God påske til dere også!

    SvarSlett
  4. Så utrolig fine påskekjeks!
    Fortsatt god påske til deg og dine!
    Klem fra Anne

    SvarSlett
  5. De var kjempegode, jeg har laget en variant med sitronsmak som også gjorde seg veldig bra til påske! :-)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...