mandag 10. oktober 2011

Panert torsk med sitron og spinat
(Crusted cod with lemon and spinach)



Så var det tid for en kjapp hverdagsmiddag igjen. Vi prøver å ha fisk minst to ganger i uka her i heimen, men utfordringen for meg er å lage fiskeretter som ikke smaker altfor mye fisk... Denne retten synes jeg hadde en fin balanse mellom frisk sitron, persille og mild fiskesmak. Og siden jeg er stor fan av forskjeller i tekstur så ble den sprø toppingen sammen med myk potetmos ganske vellykket :-)


Time for a quick weekday dinner. I try to serve fish at least twice a week, but the challenge is to make fish dinners that don't come across as "too fishy"... I think this dish has a nice balance between fresh lemon, herby parsley and a mild taste from the fish. I'm a big fan of different textures in food, hence soft mashed potato was a nice accompaniment to the crusty topping :-)




Du trenger:
(2 personer)
2 biter torsk (eller annen hvit fisk), ca 150 g hver
50 g brødsmuler (eller bruk Panko)
1/2 hvitløksfedd, presset
1 ss finhakket bladpersille
finrevet skall av 1/2 sitron
salt og pepper
2 ss olivenolje
Et par håndfuller spinatblader (babyspinat er best her)
evt. potetmos


Sett ovnen på 200 C.
Ha brødsmuler, hvitløk, persille, sitonskall og 1 ss olivenolje i en bolle. 
Salte og pepre og bland godt.
Legg fiskebitene i en ildfast form (eller stekeplate med bakepapir) og fordel brødsmuleblandingen over dem. 
Press den litt ned slik at den holder seg på plass, og ha resten av olivenoljen på toppen (ca 1 ss).
Sett i ovnen i ca 10 minutter, til toppingen er blitt gyllen og fisken er akkurat gjennomstekt. Tiden kan variere ettersom hvor store fiskebiter du bruker, så følg med litt underveis.
Servér med friske spinatblader og et par sitronbåter til å klemme over, potetmos er også veldig godt tilbehør.




You'll need:
(2 servings)
2 white fish fillets (such as cod), about 150 grams each
50 grams breadcrumbs (or use Panko)
1/2 garlic clove, minced
1 tbsp finely chopped parsley
finely grated zest from 1/2 lemon
salt and pepper
2 tbsp olive oil
A couple handfuls spinach leaves (baby spinach)
Mashed potatoes, if you like



Preheat oven to 200 C.
Put breadcrumbs, garlic, parsley, lemon zest and 1 tbsp olive oil into a bowl.
Season and mix well.
Place the fish in an oven proof dish (or a baking tray lined with baking paper) and press some crumbs over the top of each piece of fish. Drizzle with the remaining olive oil (about 1 tbsp).
Bake for 10 minutes, or until the crust is golden and the fish is just cooked. The baking time depends on the size of your fillets, so keep an eye on them.
Serve with some spinach leaves and a couple of lemon wedges to squeeze over. Mash is also a nice accompaniment.








4 kommentarer:

  1. Takk Maria, denne skal jeg prøve! Lager ofte fiskepinnene dine, for da spiser alle barna fisk! Denne oppskriften ser også lovende ut med tanke på det :-D! Ha en fin dag!
    Klem fra Anne

    SvarSlett
  2. Så bra, Anne! Håper dette kan være en fin variasjon, lykke til ;-)

    SvarSlett
  3. Mmm! Hadde ovnsbakt laks til middag selv :) Ha en fin kveld!

    SvarSlett
  4. En fin kveld til deg også! :-)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...