tirsdag 11. oktober 2011

Pærekake med hasselnøtter og sjokolade
(Pear, hazelnut and chocolate cake)



Det er ikke bare sesong for epler, det er også sesong for pærer! 
Denne kaken ble veldig godt mottatt da jeg serverte den for noen dager siden, og alle så ut til å bli gledelig overrasket over å finne halvsmeltede sjokoladebiter blant nøtter og pærebiter...:-)


When there's apple season there's also pear season!
This cake was very well received when I served it some days ago, and everyone seemed to be pleasantly surprised to discover semi-melted pieces of chocolate in between nuts and pears.. :-)



Du trenger:
100 g hasselnøtter (eller mandler om du foretrekker det)
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
175 g smør
150 g sukker
2 store egg
2 pærer
75 g mørk sjokolade, i biter
en springform ca 20 cm i diameter




You'll need:
100 grams hazelnuts (or almonds if you prefer)
150 grams plain flour
1 tsp baking powder
175 grams butter
2 large eggs
2 pears
75 grams dark chocolate, chopped
a springform tin approx 20 cm diameter




Sett ovnen på 175 C, ha bakepapir i bunnen av formen og smør kantene.
Ha nøttene i en food proessor og kjør på til de er nokså finmalt, men ikke helt pulverisert.
Tilsett i hvetemel og bakepulver og kjør noen sekunder til. 
Tilsett smør og sukker og kjør til smøret og sukkeret er godt blandet inn. 
Til slutt har du i egg som kjøres med til alt er blandet.
Ha halvparten av denne røra utover bunnen av formen.
Skjær pærene i biter og fordel den ene (minus kjernehus, selvsagt) utover i formen. (Du kan skrelle dem om du vil, men det er ikke strengt nødvendig.)
Dryss over halvparten av sjokoladen.
Ha utover resten av røren og jevn til overflaten. 
Fordel resten av pærebiter og sjokolade over, trykk bitene lett ned med håndflaten.
Sett i ovnen i 45-50 minutter, sjekk med en kakepinne etter 40 minutter. (Tiden avhenger litt på hvor saftige pærene dine er, og noen ovner steker litt forskjellig.)


Preheat oven to 175 C, line and grease a 20 cm springform tin.
Place the nuts into the bowl of a food processor, whizz until quite finely ground.
Add flour and baking powder, whizz for a few seconds.
Add the butter and sugar, whizz until incorporated.
Lastly, add the eggs and whizz until just combined.
Spread half of this batter onto the bottom of the tin.
Cut the pears into small pieces (minues the cores, of course) and spread half onto the batter. (Peel the pears if you like, but it's not really necessary.)
Sprinkle over half of the chocolate.
Spread out the rest of the batter and smooth the surface.
Scatter over the rest of the pear dice and chocolate, press down gently with your hand.
Bake in the oven for about 45-50 minutes, checking with a cake tester after 40 minutes.(The time depends on the juiciness of the pears, and ovens vary.)



Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles i formen. Servér den gjerne lunken med litt vaniljesaus eller is...
Du kan også fryse den som den er, og tine/lunke den litt i stekeovnen før servering. Jeg bruker å legge plastfolie over formen og en gummistrikk rundt, også sette formen rett i fryseren. Enkelt!


Remove the cake from the oven and leave to cool in the tin. Serve with some vanilla ice cream or custard when it's still a little warm...
You can also freeze it as it is, then just thaw/warm in the oven. I usually just place a piece of clingfilm over the tin, secure with a rubber band, then place the tin straight into the freezer. Easy!



Happy baking!


(Inspiration: www.bbcgoodfood.com>)




2 kommentarer:

  1. This looks delicious! I love the combination of pears and chocolate :-)

    SvarSlett
  2. Thanks Nicola! And I couldn't agree more :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...