Du trenger: (4 personer) en skvett solsikkeolje 1,5 kg grytekjøtt av storfe (f.eks bankebiff eller høyrygg), skåret i store biter 1 stor løk, grovhakket 1 tommelstor bit ingefær, grovhakket 3 hvitløksfedd, hakket liten håndfull koriander (jnkludert stilkene) 2 ts femkrydder (fivespice), fåes hos de fleste innvandrerforretninger og hos Gourmetpikene svart pepper 30 g mørkt brunt sukker 1 dl soyasaus 2 ss tomatpuré ca 5-6 dl oksekraft eller -buljong 2 vårløk ris, til servering Ha oljen i en kasserolle og varm den opp på høy varme. Brun kjøttbitene i 3-4 omganger slik at de får en stekt overflate, men fortsatt rå inni. Ha dem over på en tallerken etterhvert som de er ferdige. Ha løk, ingefær, hvitløk og koriander i en food processor og kjør på til alt er veldig fint hakket. Skrap denne løkblandingen over i kasserollen, sett ned temperaturen til middels varme, og ha i en skvett med vann. Stek dette i noen minutter, deretter rør inn femkrydder og litt svart pepper. Så har du i det mørkebrune sukkeret, soyasaus og tomatpuré - rør det godt inn. Tøm oppi kjøttbitene og evt. saftene som har samlet seg under dem. Tøm så i oksekraften, bare akkurat nok til å dekke kjøttet. Kok opp, og skru ned varmen til så lav varme som mulig mens det fortsatt bobler. (Dvs. det skal koke veeeldig forsiktig, ellers blir kjøttet hardt og seigt.) Nå skal herligheten koke på lav varme i 2 til 2 1/2 time, til kjøttet er skikkelig mørt. Servér kjøttgryten med litt ris, og dryss over litt oppskåret vårløk til pynt. |
onsdag 9. november 2011
Kinesisk kjøttgryte
(Chinese braised beef)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Mmm..dette så godt ut:)Kinesisk mat er en favoritt her i huset..Så denne må jeg nok prøve:)
SvarSlettHåper du har hatt en fin dag:)
Klem
Takk for det Tommensgirl! Hvis du liker kinesisk kommer du til å like denne :)
SvarSlettMaria