onsdag 9. november 2011

Kinesisk kjøttgryte
(Chinese braised beef)



Denne middagen smakte helt nydelig en kald høstdag for ikke så lenge siden. Mørt kjøtt og krydder som varmer passer perfekt til denne årstiden, og i tillegg er dette kjøttet av den billige typen. Det trenger riktignok å småkoke i et par timer, men i de to timene trenger du ikke å gjøre noen verdens ting. :)


I made this dish on one of those cold autumn days not too long ago. Tender meat and warming spices is the prefect combination this time of year, and an additional bonus is that the meat is of the inexpensive type. It needs to cook for a couple of hours, though, but during that time you don't have to do anything at all. :)


Du trenger:
(4 personer)
en skvett solsikkeolje
1,5 kg grytekjøtt av storfe (f.eks bankebiff eller høyrygg), skåret i store biter
1 stor løk, grovhakket
1 tommelstor bit ingefær, grovhakket
3 hvitløksfedd,
hakket
liten håndfull koriander (jnkludert stilkene)
2 ts femkrydder (fivespice), fåes hos de fleste innvandrerforretninger og hos Gourmetpikene
svart pepper
30 g mørkt brunt sukker
1 dl soyasaus
2 ss tomatpuré
ca 5-6 dl oksekraft eller -buljong
2 vårløk
ris, til servering

Ha oljen i en kasserolle og varm den opp på høy varme. Brun kjøttbitene i 3-4 omganger slik at de får en stekt overflate, men fortsatt rå inni. Ha dem over på en tallerken etterhvert som de er ferdige.
Ha løk, ingefær, hvitløk og koriander i en food processor og kjør på til alt er veldig fint hakket.
Skrap denne løkblandingen over i kasserollen, sett ned temperaturen til middels varme, og ha i en skvett med vann. Stek dette i noen minutter, deretter rør inn femkrydder og litt svart pepper.
Så har du i det mørkebrune sukkeret, soyasaus og tomatpuré - rør det godt inn.
Tøm oppi kjøttbitene og evt. saftene som har samlet seg under dem. Tøm så i oksekraften, bare akkurat nok til å dekke kjøttet.
Kok opp, og skru ned varmen til så lav varme som mulig mens det fortsatt bobler. (Dvs. det skal koke veeeldig forsiktig, ellers blir kjøttet hardt og seigt.)
Nå skal herligheten koke på lav varme i 2 til 2 1/2 time, til kjøttet er skikkelig mørt.
Servér kjøttgryten med litt ris, og dryss over litt oppskåret vårløk til pynt.


You'll need:(4 servings)
splash sunflower oil
1,5 kilos (about 3lb) beef shin, cut into chunks
1 large onion, peeled and roughly chopped
1 thumb-sized piece ginger, peeled and roughly chopped
3 garlic cloves, peeled and chopped
small handful coriander (including the stalks)

2 tsp five-spice powder
black pepper
30 grams dark brown sugar
100 ml soy sauce
2 tbsp tomato purée

about 500-600 ml beef stock
2 spring onions, to serve
cooked rice, to serve



Heat the oil in a large pan and add the beef chunks in batches, fry until browned. Transfer to a plate or bowl as you go about.
Put the onion, ginger, garlic and coriander into the bowl of a food processor and whizz until very finely chopped.

Add the onion mixture to the pan with a slplash of water and gently fry for a few minutes, then stir in the five-spice powder and some black pepper.
Now stir in the dark brown sugar, soy sauce and tomato puré.
Return the beef and any juices to the pan, and pour in just enough stock to cover the meat.
Bring to a gentle simmer, then leave this for 2 to 2 1/2 hours, until the meat is really tender.
Serve with some rice and a scattering of sliced spring onion.









2 kommentarer:

  1. Mmm..dette så godt ut:)Kinesisk mat er en favoritt her i huset..Så denne må jeg nok prøve:)
    Håper du har hatt en fin dag:)
    Klem

    SvarSlett
  2. Takk for det Tommensgirl! Hvis du liker kinesisk kommer du til å like denne :)
    Maria

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...