Her er oppskriften på mine favoritt-cookies, denne gangen gjorde jeg dem litt ekstra luksuriøse siden jeg hadde nydelig Valhrona-kakao og ditto sjokolade fra Gourmetpikene liggende i skuffen og rope på meg. Poenget med å lage dem mindre er for at de blir litt mer som en "konfekt"; en dekandent godbit man skal prøve å ikke spise altfor store mengder av... (om mulig). Porsjonen er stor, men de kan fryses og er veldig fine å ha tilgjengelig. Hvis man har spist en stor middag og ikke har plass til dessert - sett fram en skål med disse til kaffen og alle får en søt avslutning på måltidet likevel. Here is the recipe I use to make my favourite cookies, but this time I upgraded them a little with some amazing Valhrona cocoa powder and ditto chocolate. The point of making them smaller than normal cookies is that they should be enjoyed as confectionery - a decadent mouthful - and you should not eat too many.. (if possible). This is a large batch, but the cookies can be frozen. They're perfect with a cup of coffee after a big meal; you may not have room for dessert but I assure you'll have room for one or two of these. |
Du trenger: (gir ca 60 mini-cookies) 250 g smør, mykt 300 g lyst brunt sukker 2 egg 2 ts vaniljeekstrakt 1/2 ts salt 75 g kakaopulver av topp kvalitet (jeg brukte denne kakaoen fra Valhrona) 350 g hvetemel 2 ts natron 200 g mørk sjokolade av beste kvalitet (jeg brukte Valhrona Guanaja 70%), grovhakket You'll need: (about 60 mini cookies) 250 grams butter, soft 300 grams soft light brown sugar 2 eggs 2 tsp vanilla extract 1/2 tsp salt 75 grams best quality cocoa powder (I used Valhrona) 350 grams plain flour 2 tsp bicarbonate of soda 200 grams best quality dark chocolate (I used Valhrona Guanaja 70%), chopped |
Smakte nydelig med en kopp cappuccino :-P Lovely with a nice cup of cappuccino :-P |
Mmmm! Skal rett og slett lage desse med en gang! ;) Men det blir med heilt vanlig kakao og kokesjokolade... rekner med det går fint det og ;)
SvarSlettRenate
Nammm, dei var gode! :D Ungane likte dei veldig godt, så det ser ut til at eg må lage nye ganske fort ;)
SvarSlettRenate
Så flott, Renate! Tror det blir ny porsjon her også ganske snart ;) God helg til deg og dine :)
SvarSletthei der flotte Maria:)
SvarSlettDu inspirerer meg! Hele tiden og jeg digge siden din! Jeg har akkurat startet en blogghopp som varer i 2 uker på bloggen min og linker opp deg som inspirasjonskilde! Hadde synes det vært kjempehyggelig om du stoppet innom og linket opp noen som inspirerer deg også! Håper du har en hyggelig helg, mvh renate
http://thegrandproject.blogspot.com/2011/11/day-188-la-deg-inspirere.html