Du trenger: 225 g mørk sjokolade (70% kakaoinnhold) 225 g smør 2 ts vaniljeekstrakt (eller 1 ss vaniljesukker) 175 g sukker 3 egg, lett pisket sammen med en gaffel 125 g mandelmel (fåes hos helsekostforretninger)
Sett ovnen på 170 C, ha bakepapir i en kakeform 24 cm diameter, smør sidene. Ha sjokolade og smør i en kasserolle, smelt over lav varme. Ta kasserollen av varmen, rør inn vanilje og sukker og avkjøl littegrann. Rør inn eggene sammen med mandelmelet, og ha røren over i formen. Stekes ca 23-25 minutter; overflaten skal se stekt ut mens kaken fortsatt skal være litt "gooey" i midten. Avkjøl kaken til den er lunken, servér med et melisdryss, noen friske bær og gjerne litt vaniljeis.
You'll need: 225 g dark chocolate (70% cocoa solids) 225 g butter 2 tsp vanilla extract 175 grams sugar 3 eggs, lightly beaten 125 grams almond flour (from health food shops, etc)
Preheat oven to 170 C, line a springform tin 24 cm diameter with baking paper, grease the sides. Put the chocolate and butter into a pan, melt over a low heat. Take the pan off the heat, stir in the vanilla and sugar, cool a little. Beat the eggs into the pan along with the almond flour, turn into the prepared tin. Bake in the oven for about 23-25 minutes; the top should look set but the middle will still be gooey. Leave to cool slightly. Serve with a dusting of icing sugar and some berries, and vanilla ice cream, if you like. |
Takk for en herlig oppskrift! Elsker mandelmel og sjokoladekake ;)
SvarSlettHei Iselin, hyggelig om den faller i smak :)
SvarSlettMaria
Den kaken så utrolig god ut :)
SvarSlettTakk for det, Anna Therese :)
SvarSlettKaken ble veldig god:-) Takk for at du deler så mange gode oppskrifter:-)
SvarSlettSusanne
Hei Susanne, så bra at den falt i smak! :)
SvarSlettMaria
Hei! Har laget denne kaken noen ganger nå, og den er kjempegod og enkel å lage (lager også mandelmelet selv). Jeg syns ikke at kaker blir helt det samme med glutenfritt mel, så jeg ble veldig glad da jeg fant en variant med mandelmel. Takk:)
SvarSlettSusanne
Takk for hyggelig melding, En annen Susanne! Jeg blir veldig glad for slike meldinger :)
SvarSlettDenne brownies oppskriften var helt super. Har hatt lyst å teste mandelmel lenge og bestemte meg for denne oppskriften! Jeg byttet ut halvparten av sukkeret med sukrin melis for en litt sunnere variant. Den er ganske så mektig med ekte sjokolade så man kan servere mange på den kaken her! ^^ jeg tilsatte også litt havsalt og chilipulver. Helt konge. Takk for oppskrift!
SvarSlettDenne brownies oppskriften var helt super. Har hatt lyst å teste mandelmel lenge og bestemte meg for denne oppskriften! Jeg byttet ut halvparten av sukkeret med sukrin melis for en litt sunnere variant. Den er ganske så mektig med ekte sjokolade så man kan servere mange på den kaken her! ^^ jeg tilsatte også litt havsalt og chilipulver. Helt konge. Takk for oppskrift!
SvarSlettHei Sayrnor, tusen takk for hyggelig melding og gode tips til variasjoner!
SlettAnbefaler deg forøvrig å bruke den nye plattformen til bloggen min; den er litt mer leservennlig. Du finner den her: http://www.mariassaltogsott.no.
Kaken finner du her: http://www.mariassaltogsott.no/2012/05/19/browniekake-uten-melflourless-chocolate-brownie-cake/.
Hilsen Maria