Du trenger: (ca 25-30 små trøfler) 250 g hvit sjokolade (jeg brukte Valrhona her som er av ypperste kvalitet, kan fåes bl.a. her) 1/2 dl kremfløte 1-2 ss likør (jeg brukte Cointreau) Hakk sjokoladen i biter og ha den + fløten over i en bolle som tåler litt varme. Sett den på toppen av en (mindre) kjele med småputrende vann, la den stå der og rør litt innimellom til sjokoladen er smeltet. Ta bollen av varmen og rør inn likør. Sett blandingen kaldt i en time eller to til den er nokså fast og du kan forme kuler av den. Form små kuler mellom håndflatene, og rull dem deretter i melis, finhakkede nøtter eller noe annet du ønsker. Oppbevares kjølig. You'll need: (approx. 25-30 small truffles) 250 g white chocolate (I used Valrhona here which is of exquisite quality) 50 ml double cream 1-2 tbsp liqueur (I used Cointreau) Chop the chocolate then put into a heat proof bowl with the cream. Place the bowl on top of a (smallish) pan of simmering water, then leave it there, stirring every now and again, until melted. Take the bowl off the heat and stir in the liqueur. Chill in the fridge for 1-2 hours or until firm enough to shape into small truffles. Roll out little truffles between the palms of your hands, then roll in some icing sugar, finely chopped nuts or whatever you prefer. Store in a cool place. |
Disse er dekket av finhakkede hasselnøtter og satt i små konfektformer: These are covered in finely chopped hazelnuts: |
Disse har fått litt melis på seg: Covered in icing sugar: |
Disse er rullet i fargerikt og dekorativt sukker med (en veeldig vag) smak av kaktus: (Sukkeret finnes også i smakene eple og vanilje, i henholdsvis lys grønn og lys rosa farge. Du kan få tak i dem her.) These are covered in this colourful and decorative sugar with a hint of cactus: |
Flinkis! Sender du postordre til England? :)
SvarSlettTakk ;)
SvarSlettUtrolig lekre Maria!
SvarSlettTakk for det, Ina!
SvarSlettThose truffle must be delicious and they are so very elegant! Brava Maria! Claudia
SvarSlettGrazie, Claudia! :-*
SvarSlett