tirsdag 22. februar 2011

Alt-i-ett form med kylling og potet (Chicken and potato one-pan dish)

(Scroll for English)


Nå har vinterinfluensaen inntatt heimen, så når vi orker å lage middag så er det enkle middager med lite oppvask som gjelder.
Her legges alt i én form som settes rett i ovnen, rett på bordet, og deretter rett i oppvaskmaskinen...

Minner forøvrig om Giveaway'en som trekkes i morgen, siste sjanse til å delta i dag :)

The winter flu has been tormenting us for the past week, and the days when dinner is an option the only alternatives are quick meals with little (or no) washing up.
In this recipe I put everything into the same dish/pan which I put straight into the oven, straight onto the table, then straight into the dishwasher...

By the way, last chance to participate in the Giveaway today, the winners are drawn tomorrow :)


Du trenger:
(4 porsjoner)
4 ss crème fraîche eller rømme
2 ss sennep (gjerne grovkornet)
2 fedd hvitløk, finhakket eller presset
1 ½ dl kyllingkraft (buljong er ok)
4 kyllingbryst
500-600 g poteter, skåret i biter (ca 2x2 cm)
200 g aspargesbønner eller brekkbønner
2 ss honning (den rennende typen)
litt hakket basilikum

Sett ovnen på 200 C.
Rør sammen crème fraîche, sennep, hvitløk og kyllingkraft.
Legg kyllingbrystene i en ildfast form.
Putt potetbitene og bønnene innimellom kyllingen, og tøm over kyllingkraft-blandingen.
Ringle over honningen, og krydre med salt og pepper.
Sett i ovnen i ca 40 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt og potetene møre.
Dryss over hakket basilikum før severing.
Ta-daah!


You'll need:
(4 servings)
4 tbsp crème fraîche or sour cream
2 tbsp mustard (preferably grainy)
2 garlic cloves, very finely chopped or crushed
150 ml chicken stock
4 chicken breasts
500-600 grams potatoes, cut into pieces (about 2x2 cm)
200 grams green beans
2 tbsp clear honey
some chopped fresh basil

Preheat oven to 200 C/390 F.
Mix together the crème fraîche, mustard, garlic and stock.
Place the chicken breasts in a roasting tray.
Tuck the potatoes and the beans in between the chicken, and pour over the stock mixture.
Drizzle with the honey and season with salt and pepper.
Put in the oven for about 40 minutes, or until the chicken is cooked through and the potatoes are tender.
Scatter over the chopped basil before serving.
Ta-daah!



3 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...