onsdag 1. juni 2011

Rosa og grønne lapper
(Pink and green American pancakes)


Vi hadde to barnefamilier på besøk her for noen dager siden, og da laget jeg disse rosa og grønne "lappene" til barna. Jeg bruker alltid denne oppskriften på amerikanske pannekaker, rett og slett fordi jeg syns de blir så luftige og fine. Forskjellen denne dagen var at jeg hadde i noen spiseskjeer med rødbete- eller spinat puré i røren, slik blir pannekakene både sunnere og mer festlig for barna å spise :-) Hvordan du lager rosa rødbete-puré finner du her, hvordan lage grønn spinat-puré finner du her. Jeg doblet oppskriften, som skulle være nok til 4-8 voksne, men de 7 barna (3-8 år) slukte hele brettet på noen få minutter!
Den ene av mammaene som var her er interiørbloggeren Anne fra bloggen Hapel, og hun knipset bilder og blogget om de voksnes middag også ;-) Den kan du lese litt om her. Planen var at barna skulle få spise først, så når barne-tv begynte skulle vi voksne få spise i fred og ro.. Men den gang ei, barne-tv var ikke særlig interessant med så mange venner i stua..

We had two other families over for dinner some days ago, and I made these pink and green American pancakes for the children. I often use this recipe for American pancakes, simply because the result is always light and airy. The difference here is that I add a little beet or spinach purée to the batter; it makes the food healther and more fun for the children to eat :-) you can see how I make the beet puré here, and how I make the spinach purée here. I doubled the recipe, which should feed 4-8 adults, but the 7 children (aged 3-8) more or less inhaled the whole tray in a few minutes!
One of the moms is interior design blogger Anne from Hapel, and she photographed and blogged about the adults' food as well ;-) You can see her pics from that day here (Norwegian). The plan was to feed the children first, then turn on the TV so that the grown-ups could have a peaceful tapas meal.. That didn't work out too well, it's amazing how boring cartoons can be when you have that many friends in the room..


Du trenger:
(ca 2-4 personer)
3 store egg
120 g hvetemel eller sammalt, fint hvetemel (eller en blanding)
1 ts bakepulver
1,5 dl melk
en klype salt
4 ss rødbete- eller spinat-puré

Separer eggene, ha så plommene i en bolle, hvitene i en annen.
Ha mel, bakepulver og melk sammen med plommene, rør til alt er godt blandet.
Rør inn enten rødbete- eller spinat-puré om du vil ha rosa/grønne pannekaker.
Ha salt i bollen med eggehvitene, og pisk dem til de er stive.
Rør de stivpiskede eggehvitene forsiktig inn i plomme/mel-blandingen.
Stek små lapper (ca 1 ss røre) i en varm stekepanne, bruk gjerne litt smør når du steker.

Utfordringen nå er å holde ungene unna fatet fram til spisetid...


You'll need:
(serves 2-4)
3 large eggs
120 grams plain flour or wholemeal flour (or a mixture)
1 tsp baking powder
150 ml milk
pinch of salt
4 tbsp beet or spinach purée


Separate the eggs, place the yolks into one bowl, the whites into another.
Add flour, baking powder and milk to the yolks, mix to a smooth batter.
Add the beet or spinach purée, if using.
Add the salt to the egg whites, whisk until they form stiff peaks.
Fold the egg whites into the yolk/flour-mixture.
Fry little pancakes (each about 1 tbsp batter) in a hot frying pan. Use a little butter for the frying, if you like.


The challenge now is to keep the kids away until eating time...

4 kommentarer:

  1. Åhh så kule farger, kan tenkte meg de slo skikkelig ann hos barna ja... :)

    Klem fra swimzy på swimzys matblogg :)

    SvarSlett
  2. Hei Swimzy, ja de ble barnas favoritt! :)

    SvarSlett
  3. Heihei, Maria.
    Dette ble så utrolig godt dette!
    Tusen hjertelig takk for dine tips.

    Hilsen
    Hilde Margrete.

    SvarSlett
  4. Så bra, Hilde Margrete! :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...