fredag 8. april 2011

Eplekake med smuldretopping (Apple streusel cake)

 (Scroll for English)


En nydelig eplekake men en crunchy topping, perfekt sammen med en kule vaniljeis. Nok en fulltreffer fra The Hummingbird Bakery!
Benytter også anledningen til å ønske dere alle en riktig god helg :-D


A lovely apple cake with a crunchy crumble topping, perfect with a scoop of vanilla ice cream. Yet another hit from The Hummingbird Bakery!
Hope you'll all have a wonderful weekend :-D


Du trenger:
60 g smør, mykt/romtemperert, pluss litt ekstra for å smøre formen
140 g hvetemel
100 g sukker
1 stort egg
1/2 ts vaniljeekstrakt
1 ts bakepulver
en klype salt
3/4 dl melk
2 epler (f.eks Granny Smith), skrellet og skåret i båter

Toppingen:
70 g hvetemel
1/2 ts kanel
40 g smør, kjøleskapskaldt, i terninger
70 g lyst brunt sukker


You'll need:
60 grams butter, softened, plus extra for greasing the tin
140 grams plain flour
100 grams sugar
1 large egg
1/2 tsp vanilla extract
1 tsp baking powder
pinch of salt
75 ml milk
2 apples (such as Granny Smith), peeled and sliced

For the topping:
70 grams plain flour
1/2 tsp ground cinnamon
40 grams butter, chilled and diced
70 grams soft light brown sugar


Sett oven på 170 C, og smør en 20 cm springform.
Lag toppingen først; ha mel og kanel i en liten bolle. Ha i smøret og gni det mellom fingrene til blandingen ser ut som brødsmuler. Rør inn sukkeret og sett til side.

Preheat oven to 170 C, and grease a 20 cm spring-form cake tin.
First make the topping: Place the flour and cinnamon into a small bowl. Add the butter and, using your fingertips, rub the ingredients together until they resemble breadcrumbs. Stir in the sugar and set aside.


I en stor bolle, rør/pisk smør og sukker til det blir lyst og luftig, bruk en mixmaster el.l.
Tilsett egg og vanilje, og visp igjen til alt er godt blandet (skrap ned fra sidene underveis).
Sikt mel, bakepulver og salt, deretter ha halvparten av dette i røren og visp godt.
Ha i melken, visp igjen, og til slutt ha i resten av melblandingen og visp til alt er godt blandet.
Ha røren over i kakeformen, jevn til overflaten sånn noenlunde.
Legg eplebitene utover, deretter strø over toppingen:

In a large bowl, cream the butter and sugar, using a hand-held electric whisk.
Add the egg and vanilla and mix thoroughly (scrape down the sides of the bowl).
Sift together the flour, baking powder and salt, then add half of this to the batter, and whisk.
Then add the milk, whisk again, then add the rest of the flour and mix until everything is combined.
Scrape into the prepared tin, smoothing the surface a little.
Arrange the apple slices on the cake batter, then sprinkle over the crumble topping:


Sett kaken i ovnen i ca 40-45 minutter, til den er gylden i fargen. Stikk en tannpirker el.l. inn i midten av kaken, er den tørr når du tar den ut igjen så er kaken ferdig.
La den avkjøles litt i formen før du tar den over på et fat.

Put in the oven for about 40-45 minutes, until golden brown. A skewer inserted into the middle of the cake should come out clean.
Leave to cool a little before transferring to a plate or cake stand.







5 kommentarer:

  1. en sånn oppskrift har jeg letet etter, for det er jo så godt! Takk ;)

    SvarSlett
  2. Jeg kjenner jeg får vann i munnen her jeg sitter... Definitivt en oppskrift jeg skal prøve meg på! Elsker eplekaker!
    God helg!

    SvarSlett
  3. Takk til dere Livmme og Hanne! Dette er min nye favoritt-eplekake... Liker spesielt at det er litt sprøtt på toppen :-)

    SvarSlett
  4. Just found your lovely blog through At Anna's Kitchen Table.

    This apple cake looks so delish!

    Feel free to pop over to my blog :)

    http://thegoddesskitchen.blogspot.com/

    Maria
    x

    SvarSlett
  5. Hi Maria, and thanks! Will pop in ;-)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...