Det har blitt lite brødbaking i det siste, så her om dagen fikk jeg skikkelig lyst på nybakt brød rett fra ovnen. Jeg er blitt tilhenger av "ikke-kna-metoden", dvs. man rører sammen deigen dagen før, ingen knaing, og steker den inni en gryte på høy varme. Man kan faktisk da spise hjemmebakt brød uten å måtte vaske klissete gjærdeig av hendene en eneste gang. Passer meg utmerket.
Jeg hadde også fått en "goodie-bag" av GourmetPikene som bl.a. inneholdt en helt nydelig klementin-marmelade, og jeg så for meg at den måtte bli perfekt til et nystekt rugbrød. Og mine antagelser var jo selvsagt helt korrekte :)
It's been a while since I made bread, and the other day I craved homemade bread; preferably straight from the oven. I'm such a fan of the "no-knead method"; you can actually enjoy a slice of freshly made bread without the kneading and the sticky mess.
In the goodie-bag I got from GourmetPikene (webshop) there was (amongst other things) a lovely clementine marmalade. I assumed that this would be fabulous with rye bread, and my assumptions were correct :)
|
Ha deigen ut på et stykke bakepapir som du har drysset med litt mel. "Brett" deigen over et par ganger, jeg bruker en deigskrape til å gjøre dette. (Hvis du ikke helt skjønner denne "brettingen" kan jeg anbefale deg å se på videoen som Ina i bloggen Mat på Bordet har laget.) Dekk til med et kjøkkenhåndkle igjen, eller snu en stor bakebolle på hodet og sett den over deigen. La stå i romtemperatur i 1-2 timer til.
Place a sheet of baking parchment onto your surface and dust with flour. Scrape the dough out of the bowl in one piece, and lift the edges of the dough in toward the centre couple of times. Again, cover with a kitchen towel and leave for about 1-2 hours.
|
Dette brødet smakte nyyydelig med Philadelphia og en tynn skive røkelaks...
This bread was lovely with some Philadelphia and a thin slice of smoked salmon...
|
Rugbrødet var også helt nyyydelig med klementin-marmeladen som jeg fikk av GourmetPikene! Jeg har også fått smake deres hjemmelagede frokostblanding, salt lakris fra Johan Bülow, Yorkshire Crisps med smak av tomat/basilikum/mozzarella, breadsticks og "gammeldagse" polkadrops. Alle som setter pris på matvarer som man ikke finner i vanlige butikker burde ta en titt på nettsiden deres, hvor man også kan få tak i bl.a. Valhrona-sjokolade (ofte bekrevet som verdens beste sjokolade), førsteklasses te og krydderblandinger, pestoer, olivenoljer, søtsaker og mye annet.
|
Rugbrød med klementinmarmelade... yum.
The rye bread was lovely with this clementine marmalade... yum.
|
Kjære Maria! For en fantastisk blogg du har, nå ble jeg kjempeinspirert! :) Jeg setter uten tvil meg selv også i kategorien "livsnyter" så her kommer jeg gjerne tilbake! På onsdag drar jeg til London, og da er det spise, spise, spise som gjelder! :) Hilsen Trine Lise
SvarSlettTrine Lise - tusen takk for utrolig koselig hilsen, det er så motiverende å få slike ord servert på morgenkvisten :-)
SvarSlettMisunner deg London, det er min favoritt-spiseby :-p
God tur, og kos deg!
Maria
Hei Maria :) Nå står mitt aller første surdeigsbrød til heving, og jeg er kjempespent :) Du har en kjempeflott blog, som jeg har linket til fra min blog som inspirerende side :)
SvarSlettSpørsmål ang.brødet.. skal deigen lukte litt rart, nesten som vin? Det gjør nemlig min :P haha
Klem,
Sandra
Hei Sandra, og tusen takk for hyggelige ord :)
SvarSlettJeg syns deigen til "no knead-bread" ofte lukter ganske sterkt av gjær siden det står så lenge..
Lykke til!
Hilsen Maria